soma chocolate order online soma drug riffe soma bay

soma sleep pillow buy soma online does soma slow down your metabolism

can you get high off 100mg tramadol cheap tramadol no prescription tramadol generic cost

hurghada soma bay caribbean world resort buy soma sc steinberg soma

tramadol Washington tramadol reviews can you fail a ua for tramadol

soma dash buy soma atsu soma stats

tramadol buy St. Petersburg tramadol images 4 tramadol a day

closest over the counter to ambien buy ambien ambien approved fda

what are the negative effects of tramadol tramadol 50 mg absorcion y excrecion del tramadol

soma de quadrados dos tratamentos buy soma online regra da cadeia soma

CULTURA MASS-MEDIA

Ultimul Papă, de Luis Miguel Rocha

June 10th, 2009, com 2 comentarii

În septembrie 1978, la doar 33 de zile de la înscăunare, Vaticanul anunţă moartea Papei Ioan Paul I – un atac de cord, conform certificatului de deces, un mister rămas nerezolvat, conform altor opinii.

Douăzeci şi opt de ani mai târziu, ziarista Sarah Monteiro, la întoarcerea acasă, la Londra, din vacanţă, găseşte un plic cu o listă de nume necunoscute şi un mesaj codificat. Aparent inofensive, hârtiile care i-au intrat în posesie o vor pune în pericol şi în situaţii limită, pe măsură ce descoperă povestea lor. Lista se dovedeşte a fi o dovadă preţioasă pentru demascarea unui complot de proporţii internaţionale, care implică personalităţi politice şi religioase antrenate în incredibile abuzuri de putere, corupţie şi crime.

Reţeaua conspirativă, pe care ziarista ajunge să o dezvăluie puţin câte puţin, o conduce către noaptea morţii „Papei zâmbitor“, Ioan Paul I. Sarah Monteiro luptă pentru viaţa ei, ameninţată de o organizaţie secretă interesată de documentele cu pricina, dar şi pentru adevăr, cu aceeaşi îndârjire, încercând să afle ce s-a întâmplat de fapt în acea noapte din 1978, de ce, dar mai ales în interesul cui. Un secret pe care Vaticanul îl păstrează de zeci de ani. Noile realităţi cu care este nevoită să se confrunte îi zdruncină serios percepţia asupra vieţii şi asupra graniţei dintre bine şi rău.

Cartea încearcă să dezvăluie ce s-a întâmplat cu adevărat în cele câteva zile de conducere a lui Ioan Paul I, planurile cui au fost brusc distruse în acea noapte şi cine a beneficiat de dispariţia lui. Ediţia spaniolă a apărut împreună cu o broşură de 30 de pagini scrisă de către renumitul jurnalist şi scriitor Juan Arias, fost corespondent pentru El Pais Italia, căruia guvernul italian i-a decernat Premio a la Cultura.

Ultimul Papă nu oferă indicii. Constituie un indiciu în sine şi lasă multe să fie descoperite înăuntrul cărţii, inclusiv un epilog scris de omul care susţine că l-ar fi ucis pe Papa Ioan Paul I în noaptea de 29 septembrie 1978. Totodată, cartea aruncă puţină lumină asupra unei realităţi întunecate care ne arată că nu putem şti cu adevărat cine ne conduce. Cine are puterea reală? Rocha afirmă: „Când va gândiţi să vă învinuiţi preşedintele pentru ceva, gândiţi-vă din nou, gândiţi-vă mai departe. E important să avem o doză sănătoasă de scepticism atunci când vine vorba de ceea ce aflăm din ştiri şi din ceea ce ne spune guvernul nostru. Nu totul este alb şi negru. Lumea în care ne aflăm e mult mai complicată. “

Luis Miguel Rocha s-a născut în Portugalia, la Porto, în 1976. Studiind ştiinţe umane, a lucrat în departamentul de producţie pentru televiziunea TVI. A petrecut mai apoi câţiva ani la Londra supervizând scenarii pentru diverse case de producţie britanice. În acest moment, scriitorul se dedică exclusiv scrisului şi îşi împarte timpul între Porto şi Londra. Primul său roman, Um Pais Encantando, a fost publicat în 2005. Ultimul Papă este primul volum din Trilogia Vaticanului şi va apărea în colecţia Tritonic Premium. Următorul roman, Glonţul sfânt – despre atentatul asupra Papei Ioan Paul al II-lea, va fi editat tot la Tritonic, în 2010.

Taguri:

Comenteaza