Unirea in bucate a provinciilor istorice româneşti
January 31st, 2011, Revista Flacara Comenteaza TweetDacă Unirea Principatelor, serbată la Iaşi, a fost presărată cu huiduieli şi invective la adresa autorităţilor, pe fondul recalculării pensiilor, în Capitală, la Muzeul Ţăranului Român s-a realizat Unirea cea din bucate. Produse tradiţionale din cele două provincii istorice – Moldova şi Ţara Românească – şi-au dat întâlnire aici şi au încercat să convingă bucureştenii că mâncarea bună, autentic românească, este sănătoasă, gustoasă şi la un preţ corect, după cum au susţinut la unison micii producători participanţi la târg.
Pentru trei zile vizitatorii Unirii celei mici întru bucate au făcut o întoarcere în timp, la sfârşit de secol al XlX-lea, şi au servit sub îndemnul Oca de marţipan casino online pentru orice bucu- reştean prăjiturele delicioase din ciocolată şi marţipan modelate în formă de oca, Albă ca zăpada pufoasă şi cu unt de casă, negrese de la bunica şi cozonaci ca la Botoşani. Acestor deserturi li s-au alăturat cârnaţii tocaţi la satâr şi afumaţi cu lemn de fag şi cireş, muşchiu- leţul afumat în lemn de brad şi caşcavalul cu verdeţuri.
Două bucătărese pricepute, una din Moldova şi una din Ţara Românească, au pregătit cum au ştiut ele mai bine bucate gustoase care au reînviat vremea lui Cuza. Cantautorul Ioan Popa a cercetat prin arhive şi a găsit câteva melodii din preajma anului în care s-a înfăptuit Mica Unire, 1859.
nr. 1-2 / ianuarie - februarie 2011 Tweet