soma and ambien high soma online soma khmer

que es tramadol stada buy tramadol does tramadol work on headaches

can you take nyquil and ambien ambien generic switch from ambien to lunesta

how many mg of tramadol for a dog tramadol 50mg tramadol requiere receta

quien es el papa de soma yukihira soma online soma satılık hyundai

concessionaria soma brasilia buy soma order carisoprodol Overland Park

aura soma equilibrium beschreibung buy soma online dr soma lilly bend

administração de tramadol tramadol 50 mg tramadol tabletas en mexico

ultram online Thornton tramadol images tramadol interactions with ssri

soma myo adres buy soma orka banyo soma

SUPLIMENT - AUSTRIA

Uzina de sănătate

March 10th, 2011, com Comenteaza

Allgemeines Krankenhaus – AKH – este cel mai mare spi­tal din Viena, faimos pe multe meridiane ale lumii pentru devoţiunea sa faţă de cei suferinzi.

Impozantul complex se ridică pe locul unde, în urmă cu trei sute de ani, împăratul Leopold fondase o Casă pen­tru săraci şi invalizi. în 1784, din ordinul lui Franz Josef al Il-lea, aşezământul res­pectiv s-a transformat în spital. însă de- abia din 1994, AKH se prezintă ca un gigantic conglomerat de clinici adăpos­tite într-un ansamblu de clădiri care seamănă mai mult cu o navă spaţială uriaşă.

Cine pătrunde în această am­bianţă rămâne uluit încă de la primii paşi. La intrare nu există nici un portar care să te întrebe unde mergi, înlesnindu-ţi accesul doar dacă îi strecori vreo bancnotă. Perplexitatea e şi mai mare când îţi dai seama că, în holul principal, te îmbie vitrinele unor magazine de pantofi, de haine, de jucării, de flori. De la un chioşc poţi să-ţi cumperi ziare şi chiar şi ţigări – comercializarea lor nu e interzisă, ba chiar există locuri unde se poate fuma. Un minimarket îşi etalează rafturile încărcate cu produse alimentare fru­mos ambalate. Ai uitat să te tunzi? Nici o problemă, există o frizerie, un salon de coafură, iar alături un altul de manichiură şi pedichiură. Dacă vrei să savurezi o cafea delicioasă, chelneri stilaţi te aşteaptă într-o cafenea care, la noi, ar fi considerată de lux. De altfel, tot acolo poţi să mănânci preparate culinare pregătite de meşteri bucătari iscusiţi. Din loc în loc, ghivece cu plante şi flori încântă ochiul. O întreagă filosofie a celor care lucrează aici este rezumată în detaliile pe care le observi de la bun început. Totul este guvernat de grija ca pacientii si vizita­torii să se simtă în largul lor si să nu se lase coplesiti de necazurile pe care le au, fiindcă boala este un accident care trebuie depăsit si prin crearea unui spatiu care să nu fie o rupere brutală de firescul vietii.

Cu o altă ocazie poate vom vorbi si despre profesionalismul specialistilor de aici, despre asistentele si surorile medicale care îti surâd când te văd si te încurajează tot timpul, venind doar în câteva secunde la căpătâiul cuiva care trebuie doar să apese un buton de apel, despre curătenia exemplară, despre modul cum e servită masa, despre înzestrarea cu o aparatură medicală de ultimă oră. Dar dacă prima impresie contează, intrarea la AKH reprezintă un mesaj de încredere si sperantă pentru oricine îi trece pragul, asigurându-l că suferinta poate fi învinsă si că popasul acolo e doar provizoriu. „Lăsati orice sperantă voi care intrati!” poate să figureze pe frontispiciul altor spitale, din alte tări, pe care nici nu mai e nevoie să le numesc.

Prof. Univ. Dr. Christoph Zielinski

Cum a devenit sistemul austriac de sănătate o poveste de succes?

  • Toată lumea a înteles că accesul la un sistem de sănătate în pas cu vre­mea reprezintă o ambitie natională. întregul nostru sistem de sănătate se bazează pe acest lucru. Acum sunt în desfăsurare mai multe măsuri care să-l sincronizeze mai bine cu realitătile eco­nomice si cu cadrul de dezvoltare.

Au adus ultimii anii descoperiri im­portante în domeniul tratării cancerului?

  • Antibioticele împotriva unor tipuri de receptori de dezvoltare din celulele tumorii si tratarea unor puncte importante din reteaua de sem­nalizare a celulelor tumorale cu fluxuri de molecule constituie funda­mentele pentru dezvoltările din ultimii ani. Este un fenomen dinamic, mă astept ca în următorii câtiva ani să ne bucurăm de noi descoperiri.

Sunteţi un specialist recunoscut pe plan internaţional, aţi vizitat mai multe ţări, aţi participat la mai multe conferinţe. în ultima vreme v-aţi îndreptat atenţia, în mod special, pe România. De ce?

  • Sunt presedintele Grupului Central Cooperativ European de On­cologie (Central European Cooperative Oncology Group), care îsi desfăsoară activitatea în Europa Centrală si de Sud-est. Cu partenerii nostri din România, printre care domnii profesori Anghel si Ciuleanu, am stabilit relatii strânse si am publicat lucrări stiintifice importante. Acest aspect a generat o relatie caldă cu România. De fapt, în afară de România, am creat o retea de colaborare strânsă si cu alte tări din zonă si ne străduim să ne desfăsurăm activitatea în regiunea de care apartinem.

Prof. Univ. Dr. Bela Teleky

Am cunoscut sistemul medical aus­triac. Ce-i asigură rigoarea şi rezul­tatele extraordinare, cunoscute în lumea întreagă?

  • Sistemul medical austriac este foarte bun, la fel si sistemul asigurărilor de sănătate. Este eficient si cunoscut la nivel mondial în special pentru oncolo­gie. Participăm anual la întâlnirile ASCO (American Society of Clinical Onco­logy), unde ne prezentăm rezultatele, rapoartele. Şi înainte Viena era un centru important de medicină, veneau aici oameni faimosi. Astăzi, suntem eficienti pentru că, în special în dome­niul cancerului la sân, tinem pacientii sub observatie. Aproape jumătate din pacientii afectati de cancerul la sân sunt tinuti sub observatie, deci este usor să le urmăresti evolutia, să le dai tratamentul potrivit, să verifici dacă tratamentul functionează si apoi, bineînteles, să publici cazurile. Avem legături foarte bune cu alte centre, iar interdisciplinaritatea – pe care o practicăm de mult – este punctul nostru forte. Asta înseamnă că nu se poate vindeca, spre exemplu, cancerul la sân sau cel colo-rectal numai prin chirurgie. Este nevoie de un oncolog, un gastroenterolog, un radi­olog, un radioterapeut, un patolog. Este foarte important cine se ocupă de tesutul respectiv după operatie, dacă există sau nu noduli limfatici etc. Noi am început devreme studiile în acest domeniu, si cred că de aceea suntem eficienti.

Taguri:

Comenteaza