- Revista Flacara - http://revistaflacara.ro -

Vindecarea osteomielitei cu argilă

Argilele sunt cercetate pe plan mondial pentru a fi utilizate în medicina alternativă. Pentru ca argilele să fie utilizate în tratamente şi să fie obţinute rezultate spectaculoase trebuie să fie naturale şi analizate prin cele mai moderne metode. Astfel, trebuie efectuate analize mineralogice, fizico-chimice, termodiferenţiale, microscopie polarizantă şi electronică prin transmisie, spectrofotometrie de absorbţie atomică, difractometrie, conţinutul de oligoelemente şi conţinuturile de metale.

În perioada anilor 1971–1996, am studiat sortimentele de argilă din ţară, inclusiv bentonitele sodice şi calcice şi am aprofundat cercetările pe argila din Munţii Apuseni – Piatra Craiului.

Studiile au arătat că această argilă are multiple calităţi şi proprietăţi: de regenerare fizică, remineralizante, reechilibrante, antitoxice, antiseptice, bactericide, cicatrizante, antimicotice, antiinflamatorii, antiparazitare, antidiabetice, antisclerotice, energizante, hipotensoare, vasodilatator coronarian şi periferic, proprietăţi adsorbante şi absorbante şi de chelare în profunzime.

După anul 2006, cercetările pe acest sortiment de argila (dar şi alte zăcăminte de argile din ţară) au fost continuate împreună cu specialiştii din cadrul S.C. Farmec S.A. Cluj-Napoca, impulsionat de Directorul general ec. Liviu Turdean.

Astfel, s-au continuat cercetările, s-au întocmit studii în clinici medicale, cabinete medicale, spitale din Cluj-Napoca, Constanţa, Timişoara, dovedindu-se că cercetările făcute de mine în colaborare cu specialiştii de la Farmec sunt identice cu cele obţinute de cercetători din SUA, Anglia, Franţa, Australia etc.

Cunoaştem un caz petrecut cu câţiva ani în urmă, în SUA, la poalele muntelui Big Horn, Wyoming, unde un adolescent din Ten Sleep şi-a zgâriat accidental piciorul. Rana s-a infectat şi a cangrenat. Medicul său a vrut să-i amputeze piciorul, afirmând că este singura cale de a-i salva viaţa. Tatăl adolescentului nu a permis această intervenţie; în loc de amputare, i-a împachetat piciorul cu argilă (bentonită calcică denumită pascalite). Piciorul s-a vindecat în trei săptămâni.

În vara anului 2007, Alina, o juristă româncă din Braşov, stabilită în Norvegia, care s-a reprofilat în fizioterapie, iridologie şi homeopatie, a studiat argilele din SUA, Franţa, Germania şi din România.

În perioada cercetărilor, a accesat www.geocities.com/ioantimbus şi a decis să importe de la Farmec S.A. două dintre sortimentele de argilă: Farmec Vital – supliment nutritiv (alimentar) şi pudră de argilă Aslavital. Exportul s-a efectuat de către Farmec în vara anului 2007, fiind însoţit de cópii ale studiilor clinice, mineralogice, fizico-chimice şi de cartea Argila, sănătate, frumuseţe al cărei autor sunt.

Încrezătoare şi bine documentată asupra argilelor, fiind specializată şi în alte tratamente medicale alternative, a început tratamentele cu argilă la Spitalul Universitar Trondheim, la secţia ortopedie. Aici, unei profesoare de 54 de ani i s-a stabilit diagnosticul de „fractură de calcaneu drept cu mari dislocaţii între fragmentele osului“.

Datorită unei inflamaţii şi a unui mare hematom, nu a putut fi supusă intervenţiei chirurgicale decât după zece zile de la accident (a căzut de la o înălţime de 1,5 m).

În data de 21.11.2007 este supusă unei ostiosinteze şi postoperativ este stabilă, fără complicaţii, fiind externată la trei zile după intervenţie (24.11.2007). Datorită unei infecţii cronice, pe data de 25.01.2008, doamna este supusă unei intervenţii chirurgicale, pentru înlăturarea plăcii de calcaneu şi a firelor infectate. Diagnosticul stabilit: osteomielită. S-au efectuat biopsiile adecvate, s-au aplicat tratamente cu penicilină şi drenare a plăgii deschise. La trei luni după fractura de calcaneu şi infecţii, piciorul pacientei era necrozat.

Pe data de 28.02.2008, doamna este din nou supusă intervenţiei chirurgicale, datorată „stafilococului auriu“ care continua să reziste. Pacienta este ţinută sub observaţie pentru o posibilă amputare. În data de 12.03.2008, în mare disperare, doamna ia hotărârea să apeleze la medicina alternativă, tratament cu argilă şi acupunctură. Tratamentul începe prin ingerarea suplimentului alimentar Farmec Vital, în fiecare dimineaţă, aplicarea de cataplasme groase reci cu argilă din şase în şase ore. În acelaşi timp, s-a făcut prima şedinţă de acupunctură iar, în plus, pacienta a luat tinctură de coada calului şi cimbru.

După patru zile de aplicare a acestui tratament, inflamaţia a început să dispară, eliminând o mare cantitate de puroi vâscos. Medicul a rămas stupefiat, dar încântat. Când a fost întrebat dacă ar fi interesat de metoda de tratament folosită în România, a răspuns politicos „poate mai târziu – în orice caz este bine, vino peste o lună. Continuă tratamentul până la închiderea totală a rănii“.

Fiind în perioada Sărbătorilor de Paşte, când totul mergea deja bine, deşi fusese avertizată să nu consume alcool, pacienta a băut un pahar de vin. Urmările au fost o puternică inflamare a piciorului şi dureri foarte mari. Tratamentul a mers în continuare şi, respectând indicaţiile, la 17 zile evoluţia a fost bună. După 20 de zile de tratament, pe măsură ce se elimina puroiul, piciorul era tot mai bine. Este prima dată când pacienta pune piciorul jos, fără a folosi cârja. În data de 7.04.2008, la 27 de zile de tratament, piciorul arăta tot mai bine şi se observa cum evoluează cicatrizarea. La 31 de zile de tratament, piciorul este din ce mai bine, continuându-se tratamentul indicat. Spre satisfacţia doamnei profesoare, la 37 de zile de tratament nu mai are dureri şi poate merge folosind toată talpa.