LIFESTYLE

Alfresco, insula mediteraneeană a Capitalei

November 1st, 2007, com Un comentariu

Bun gust, rafinament, servicii de înaltă calitate şi mai ales un meniu savuros. Iată ceea ce doreşte clientul când trece pragul unui restaurant. Să o recunoaş­tem cu toţii! Acestea ne sunt aştep­tările. Iar când le descoperim, cu sigu­ranţă avem tendinţa să revenim iar şi iar, în acelaşi loc. De mai bine de jumătate de an, un nou restaurant şi-a făcut simţită prezenţa între numeroa­sele oferte din Bucureşti: Alfresco. Pe româneşte, preparate proaspete cu specific mediteraneean. Mai era ne­voie de un nou restaurant cu bucătărie mediteraneeană în Capitală? întot­deauna există ceva nou de explorat, iar în materie de gastronomie posibi­lităţile sunt infinite.

Nu departe de Parcul Herăstrău, în zona Pieţei Charles de Gaulle, pe o străduţă laterală, amplasat discret, ni se descoperă restaurantul Alfresco restaurant&lounge, experience the Mediteranean. Lemn fin, lumină difuză, un design special, un aran­jament al meselor ce creează un ambient romantic, select şi prietenos, pe scurt, un local de excepţie, creaţie a artiştilor plas­tici sibieni – Daniela Turcu şi Mihai Pradea şi a galeriilor Valentin Olteanu. Basoreliefurile cu motive marine sunt creaţia grupului Da’Fil. Deschis de la 12.00 la 24.00, cu o capacitate de circa 90 de locuri dispuse în saloane pe două etaje purtând numele unor insule din Mediterana precum: Sardinia, Corsica, Malta, Rodos şi Mallorca, Alfresco consti­tuie soluţia ideală pentru a servi masa de prânz sau cina într-un cadru foarte relaxant. Muzica ambientală este asigurată de Buddha Bar ori Julio Iglesias. La etajul clădirii se află un Lounge bar, locul perfect pentru petreceri private, spectaculos deco­rat pentru organizarea unor asemenea evenimente, dotat la cele mai înalte stan­darde, unde puteţi servi atât preparate din meniul restaurantului cât şi vinuri, băuturi răcoritoare etc. Tot la etaj sunt două saloane/separeuri având şase-opt locuri fiecare pentru întâlniri de afaceri într-un ambient foarte discret. Terasa restaurantu­lui, cu o capacitate de 100 de locuri, reprezintă o bună alegere pentru a servi masa în lunile de vară. Dincolo de atmos­fera intimă şi rafinată a localului, fac impre­sie excelentă preparatele culinare.

De 20 de ani, Remus Bogdan, mana­gerul general al localului, a visat să aibă propriul său restaurant. Remus Bogdan a fost manager de restaurante pe tot lanţul Marriott din Canary Whorf -Londra, cel mai mare district financiar din Europa. El a fost inspirat de multitudinea de restau­rante al fresco din Londra, astfel încât se poate spune că a venit la Bucureşti cu un knowhow englezesc în piaţă. Ideea de a deschide un restaurant cu specific medite- raneean nu poate părea nouă la prima vedere, dar managerul Alfresco a înţeles puţin altfel noţiunea de gastronomie medi­teraneeană. împreună cu maestrul bucătar David Dent – un britanic cu o solidă expe­rienţă gastronomică internaţională – a întocmit un meniu inedit inspirat din bucătăria tradiţională a şapte state medite­raneene: Portugalia, Franţa, Spania, Italia, Grecia, Maroc şi Malta. „Preparatele noas­tre culinare vă invită la o călătorie, amintindu-vă de fiecare destinaţie de vacanţă.

Echipa noastră de bucătari găteşte cu ingrediente mediteraneene, uşor de preparat, perfect realizate”, susţine David Dent. Maestrul a supravegheat trai- ning-ul celor opt bucătari români în străinătate şi chiar şi astăzi supervi­zează o dată pe lună activitatea echipei de bucătari de la Alfresco. Şeful bucătar permanent este losif Ştefănescu (a lucrat la Sofitel, Marriott în Germania sau pe vapoa­re de croazieră ale Princess Cruises), el este cel direct răspunzător de meniul restaurantu­lui. La Alfresco puteţi savura oricând aperi­tive, produse din peşte şi fructe de mare, un fel de bază şi deserturi delicioase. Platoul mediteraneean reprezintă ceea ce defineşte excelenţa gastronomică a localu­lui. El este compus din: arancine cu brânză de capră şi sos de ardei gras roşu, creveţi mediteraneeni, calamar la grătar cu sos Zingy de lămâie, ciuperci umplute cu gor- gonzola şi şuncă de Parma. Şi dacă tot v-aţi hotărât să treceţi pragul acestui local, este indicat să încercaţi şi pisică de mare la tigaie, un muşchi de vită cu creveţi proaspeţi servit cu cartofi catalonezi, sos de unt şi salată rucolla ori un calcan Meunier. A, şi nu uitaţi de desert: tirami- sus savoiardi. Meniului trebuie neapărat să-i adăugaţi măcar unul dintre cele circa 80 de sortimente de vin provenite din Noua Zeelandă ori din Chile. Meniul este diferit în fiecare zi şi costă de la 36 lei la 85 de lei, unul complet.

Taguri:

Comentarii

  1. Websites worth visiting…

    I enjoyed reading your article, many thanks….

Comenteaza