xanax valium same time diazepam online valium Santa Rosa

is tramadol okay for cats tramadol 50 mg no more tramadol online

what are the benefits of tramadol buy tramadol online no prescription overnight tramadol als ko tropfen

jeuk tramadol order tramadol overnight how many days does tramadol stay in urine

order ultram Oklahoma City buy tramadol online how to get tramadol out of your system

xanax and seizure medication xanax depression xanax vs klonopin recreational use

tramadol vicodin percocet buy tramadol equivalencia tramadol metadona

valium 2683 mg diazepam 5mg taking oxycodone and valium

soma intimates winston salem nc soma medication shokugeki no soma fanfiction

otc equivalent of tramadol tramadol 50mg tramadol dosis humanos

ZOOM

Base + Hrebe = (mai e) love? Telenovela ‘Cuscru PSD’

August 20th, 2007, com Un comentariu

Să fie adevărată ecuaţia cu doi termeni Băse + Hrebe=love? Să fie ea, nene, de scrijelit pe scoarţa tuturor copacilor „tunşi” de Attila Verestoy? Să devină, în timp, dragul de Băse cuscrul PSD, ceea ce nu credeam? Sau mai bine vicevercea, Hrebe, „omul negru” („ciornîi celavec”), socrul (soacra?) Partidului Democrat? Care e cel mai negru şi care-i, cu adevărat, cel alb? Să fim, în curând, martorii unei nunţi de cod galben, la nivel înalt, din categoria R.A.P.P.S.?

După ce nu a mai avut alte argumente de atac, presa anti-Băsescu a trecut la tocarea în stil mărunt a idilei lui Andrei Hrebenciuc cu Elena Băsescu. Relevanţa ei este bulevardieră. Dar o sămânţă de scandal, aici, tot există. Şi ea porneşte de la constatarea că, oricum ar fi, anturajul fiilor noştri con­tează. Şi contează dacă e din interiorul elitei clasei politice din România. Poate că s-ar găsi cineva care să îmi spună că, pentru scena politică, un asemenea lucru nu are relevanţă. Ba are. Şi am să amintesc un singur exemplu, pe care eu, însă, îl consider elocvent: cum au aflat, anul trecut, cele două familii care sunt poziţiile celor doi capi, Traian şi Viorel, faţă de alegerile anticipate. Fireşte că informaţiile circulă acolo, pe firul scurt, cu voluptatea teoriei golului prin semiconduc- tori. Dar să o luăm mărunţel. De ce ar pierde Băsescu din aplomb, în urma unei asemenea relaţii/sau unui posibil mariaj? <

Alte ingrediente din sosul monden

In primul rând, i s-ar putea spune „cuscrul PSD”. Asta pentru că omul care face cărţile la social-democraţi e acreditat ca fiind Viorel Hrebenciuc. El făcea asta încă de prin anii 1993 – 1994, dar nu aşa de la vedere. Era omul „gospodăriei de partid” din ograda PSD. Mai târziu, a tre­cut la vistierie, ca secretar general al par­tidului, guvernului etc. Mai curios este că s-a spus că el e omul din umbră, cel care s-a aflat în spatele acţiunii de detronare (suspendare) a preşedintelui Traian Băsescu. Blazonul casei ar putea fi o navă (epavă, eventual aia de la Costineşti) sau un cornet de îngheţată (de energie nu merge, că nu se poate, adicătelea că nu se prea există), apropou la afacerile de familie. Cât priveşte culorile de pe blazon, heraldica mă-sii spune că albastrul mărilor care au înghiţit/înecat toate corăbiile nu ar avea cum să nu fie la loc de cinste.

Elena Băsescu, de altfel, ţine capetele de afiş ale celor mai ample rumori mon­dene: că are bikini croşetaţi, ceea ce e pe cale să lanseze o nouă modă. Că se uneşte şi se desparte de unul sau de altul. A devenit un personaj fantomatic al tuturor cherelelor mondene. E un fel de „Nicu cel mic” în variantă feminină şi cu bikini mai tentanţi. Deja, anturajul ei, cu iubite de fotbalişti, a devenit subiectul cel mai atacat de flash-urile reflectoarelor mondene.

Oameni pragmatici. Bătătura lor e mai bogată ca a Capuleţilor sau, mă rog, Montaiguilor celorlalţi. Blazonul ar putea fi un pui de agricola, căci aşa s-a început averea familiei. Scorul averilor îi sur­clasează pe cei din tabăra băsesciană. Nu ne-am gândit care ar fi culorile blazonului, dar, oricum, ţinând cont de tradiţia cripto- comunistă, roşul pur nu ar trebui să lipsească. După cum ia, energic, mâna alesei sale, Andrei se poate spune că este capul. Capul de familie, aşa că deciziile se vor lua în comun. Dar poate că e numai o nevinovată prietenie, cine ştie… E drept, până acum, Andrei Hrebenciuc a fost un junior lowprofile. Sub domnia lui Viorel Hrebenciuc şi a lui Dumitru Sechelariu, Bacăul, ca feudă de baroni, nu a mişcat de sub hegemonia Partidului Social-Democrat. Viorel Hrebenciuc mai are, de altfel, şi faima de a fi, justificat ori nu, eminenţa cenuşie a PSD. Ziarele l-au acuzat de relaţii cu mafia arabă. Presa a contorizat şi raportul care se stabileşte între cele două averi: el e de cam unu la zece în favoarea familiei Hrebenciuc.

<

Elena Băsescu a fost angajata firmei LUXTEN, au avansat aceleaşi tabloide. în ultimii zece ani, câteva dintre concurentele aceleiaşi firme de pe piaţă au dat faliment. C-aşa-i în tenis. Şi era vorba de firme puternice. LUXTEN, miraculos, a rezistat, ba, mai mult, a crescut frumuşel şi binişor. Paparazzi s-au învrednicit şi i-au urmărit pe Andrei Hrebenciuc şi Elena Băsescu pe malul mării. Aşa a ajuns să fie confirmat ceea ce era, iniţial, un zvon, care nici nu părea credibil. Care a fost principalul motiv de i-a adunat împreună: erau din acelaşi anturaj. în care se mai învârt iubite de fotbalişti cu fotbalişti de rigoare, solişti de muzică uşoară, lume bună, în orice caz – sau, cel puţin, „cu pretenţii”. Acum, greu de ştiut, dacă aceşti doi tineri amorezi mai sunt împreună (şi cum?!), când se ceartă, când se despart, când se împacă. Răul de imagine a fost deja făcut, cel puţin în ce-l priveşte pe Traian Băsescu, pentru că Viorel Hrebenciuc nu prea are ce pierde. Transferul negativ de charismă se îndreaptă doar către Băsescu, are un singur sens. Şi iarăşi, că Elena Băsescu i-a dat papucii Hrebenciucului sau că a fost vicevercea (adică, aşa cum s-a zvonit, că prietenii lui Andrei i-au dat „reject” Elenei), asta nici nu prea (mai) contează. Telenovela continuă. Şi politica româ­nească s-a transformat demult în ceva care oscilează între telenovelă şi manea…

Vox politicus

Cuplurile se fac şi se desfac asemenea unui joc de cărţi. Când valetul e Andrei Hrebenciuc şi dama este Elena Băsescu, iar regii din spatele lor sunt Victor Hrebenciuc şi Traian Băsescu, jocul devine important pentru întreaga naţiune. Şi atunci se naşte întrebarea: ce credeţi despre mezalianţele politice gen Andrei şi Elena, Mioara Mantale şi Adrian Păduraru ori Daciana Sârbu şi Victor Ponta?

Daniel Mircescu – PNL

„Dacă vă referiţi la mezalianţe gen Mioara Mantale – Adrian Păduraru, ei bine, despre această relaţie nu ştiu nimic. în ceea ce priveşte relaţia Daciana Sârbu – Victor Ponta, aceştia doi fiind în aceeaşi organizaţie nu văd ce probleme ar fi ca ei doi să formeze un cuplu. Acum, revenind la proaspăta legătură între Andrei Hrebenciuc-Elena Băsescu, desigur, legătura e ceva mai ciudată, cunoscute fiind adversităţile din­tre părinţii celor doi tineri, poziţiile lor politice diametral opuse, partidele din care fac parte şi segmentul de public pe care îl reprezintă. Ar putea fi jocuri politice prefabricate în spatele tinerilor Andrei şi Elena? Mă îndoiesc! Sunt prea tineri ca să opereze cu subterfugii politice. Nu cred că este vorba despre aşa ceva. E firesc ca doi tineri să se îndrăgostească, nu cred că idila neapărat va şi dura. Cred că fiecare din­tre noi – de la prima dragoste şi până la cea la care ne-am stabilizat – am trecut prin asemenea momente. E normal ca tineri care frecventează cam aceleaşi cercuri politico-mondene să şi se

îndrăgostească, de ce nu? Chiar să se şi căsătorească. Nu e nimic nou sub soare. Şi pe timpul lui Ceauşescu, fiii şi fiicele nomenclaturiştilor frecventând aceleaşi cercuri ajungeau să se îndrăgostească unii de alţii. Nu e nimic rău în asta.”

ludor Octavian – ziarist

„Ei, cei doi – Elena Băsescu şi Andrei Hrebenciuc, dar şi alte cupluri de care mi-aţi pomenit în întrebare – trăiesc într-o lume închisă. Drept urmare, e fatal să se rezolve afectiv ei între ei. Doar în rândurile lor se aprinde scânteia. Repet, e fatal să se întâmple aşa fiindcă doar aşa sunt compatibili la maşini, la banii de buzunar şi la pu­terea părinţilor. E aproape un destin implacabil să se iubească, nu au încotro! V-o imaginaţi pe Elena Băsescu iubindu-se cu fiul lui Mitică din Piaţa Obor?! Cum să existe un alt scenariu când la mijloc e vorba despre bani şi funcţii? Se vor iubi aşa până la sfârşitul vieţii. Să nu uităm că, în fapt, cei doi copii, Andrei Hrebenciuc şi Elena Băsescu, pleacă din acelaşi partid, au un trecut politic asemănător. Nu au fost cei doi, Viorel Hrebenciuc şi Traian Băsescu, în acelaşi partid acum câţiva ani? Trecutul lor e mai puternic decât ei. Că s-a întâmplat, aşa cum de fapt se întâmplă adesea în viaţă, să se despartă unul de altul şi destinul i-a trimis în Parlament pe bănci diferite nu înseamnă că nu au nimic în comun. Ce? Dacă soţia nu doarme în acelaşi pat cu soţul, dar doarme în aceeaşi cameră, se schimbă ceva în raportul de forţe dintre cei doi? în continuare vor sta în aceeaşi casă, la aceeaşi masă.”

Bogdan Pascu – PC

„De ce spuneţi că sunt mezalianţe politice? Dacă doi oameni se iubesc asta nu are nici o legătură cu meza­lianţa politică. Ce, dacă într-o căsnicie, soţul ţine cu Dinamo, iar soţia cu Steaua, iar cei doi se iubesc, avem de-a face cu o mezalianţă sportivă? Dacă Andrei Hrebenciuc şi Elena Băsescu se iubesc, atunci să se ia în căsătorie. Nu le place părinţilor? Ce treabă au aceştia cu tinerii? Andrei şi Elena sunt majori, sunt vaccinaţi, ştiu mai bine ce vor. Şi am auzit că, ăl mic al lui Hrebenciuc nici nu face politică. Iar cât o priveşte pe Elena Băsescu, treaba ei dacă face politică, însă cine ce are cu ea? Nu se mai pot iubi doi oameni, nu se mai poate face nimic în ţara asta că se sperie nu ştiu cine!?”

Sorin Oprescu – PSD

„Eu cred că e la îndemâna oricui să iubească pe cine vrea, când vrea şi cum vrea. Deci, cei doi tineri, Andrei Hrebenciuc-Elena Băsescu, sau oricare alţii, au dreptul să se iubească între ei fără amestecul nimănui, dacă asta vor, nu ar trebui să ne punem problema influ­enţei parti-pris-urilor politice în viaţa per­sonală. Altfel, riscăm să cădem într-o poveste siropoasă gen Romeo şi Julieta dusă în desuetudine. Nu cred că ar trebui să comentăm aşa ceva. Nu trebuie să judecăm doi copii în funcţie de părinţii lor. Dacă implicăm politicul într-o chestiune absolut personală a doi tineri cred că ne facem de râs.”

Constantin Petrea – PD

„Nu cred că idila Andrei Hrebenciuc-Elena Băsescu intră la capi­tolul mezalianţe politice. Nu vreau să intru eu în amănunte, dar consider că e bine să învăţăm să credem şi în iubire, în senti­mente adevărate şi nu să ne aruncăm cu capul înainte către o judecată răutăcioasă. Nu e corect să gândim imediat negativ: Aha, ştiu eu, aici totul e contrafăcut! Pe de altă parte, nici nu cred că dragostea celor doi tineri i-ar putea împăca pe cei doi: Victor Hrebenciuc şi Traian Băsescu. Dar asta e o altă poveste!”

Aurel Nechita – PSD

„în general, nu cred în mezalianţe politice. Cred în schimb în sentimentele curate ale unor tineri, oricare ar fi ei. Sunt medic de profesie şi aşa văd situaţia. Nu trebuie să raportăm dragostea unor tineri la ceea ce se află în spatele lor şi anume personalităţile politice din ţară, în cazul de faţă Traian Băsescu respectiv Victor Hrebenciuc. Nu ar trebui ca politica şi opţiunile unor părinţi, fie ei importanţi pe scena politică, să influenţeze viaţa copiilor lor.”

Raluca Iurcan – PNG

„Sunt anumite lucruri în viaţa persoanei care ţin de intimitate şi care nu cred că ar trebui dezbătute public. Când e vorba de sentimente, judecata celor din exterior nu are nici o relevanţă. Nu doresc să fac mai multe comentarii asupra relaţiei Andrei Hrebenciuc -Elena Băsescu, consider că în politică există subiecte mult mai importante de dezbătut decât viaţa privată a doi tineri. Nu ar trebui judecaţi copiii după statutul politic al părinţilor.”

Taguri:

Comentarii

  1. Android News says:

    I agree with your Base + Hrebe = (mai e) love? Telenovela ‘Cuscru PSD’ | Revista flacara, good post.

Comenteaza