soma intimates coupon codes 2013 soma carisoprodol buy soma online McAllen

can you snort tramadol pills tramadol without prescription what can i take with tramadol to make it stronger

tramadol does it cause constipation tramadol reviews tramadol dosage for dogs by weight

is penicillin in tramadol buy tramadol tramadol au long cours

dosis tramadol untuk ejakulasi dini where to buy tramadol online is tramadol a scheduled drug in pennsylvania

get ultram Alabama buy tramadol online tramadol in urine drug screens

is ambien safe for heart patients buy cheap ambien ambien by northstar

tramadol burning feet order tramadol online overnight tramadol dosage dogs 50 mg

how long does it take for soma to leave system generic soma resumen del cubo soma

porque a soma dos quadrados dos catetos é igual a hipotenusa buy cheap soma ägypten soma bay strand

ZOOM

Bombe de presă, îngropate de vii

May 20th, 2010, com 11 comentarii

Încep cu un asurzitor sunet de trâmbiţă emis sub un titlu ­generic din care e musai să facă parte epitete precum incendiar, scandalos, şocant.

Presa lansează cu tam-tam mii de subiecte. Unele dintre acestea se consumă de la sine în câteva zile (un cutremur, de pildă), şi asta pentru că nu e prea mult de spus despre cauze. Altele, însă – şi este vorba despre majoritatea subiectelor – au o desfăşurare în timp care acoperă săptămâni, luni sau chiar ani. Pe cele mai multe presa le abandonează repede, ceea ce nu exclude reluarea subiectului după o vreme, atunci când apare un element nou (un termen într-un proces, de exemplu) sau, din contră, atunci când jurnalistul îşi pune întrebarea de ce n-a mai apărut nimic nou, deşi ar fi fost de aşteptat – după o perioadă semnificativă de timp.

La acest ultim capitol, presa românească stă cam rău. Subiecte senzaţionale sunt pur şi simplu uitate. O categorie „clasică“ o constituie dispariţiile umane: din când în când este sem­nalată cu gravitate dispariţia unei persoane, cu o întreagă aură de mister şi suspiciuni – dar rareori există o ştire de încheiere, din care să reiasă cum s-a terminat cazul. Dacă toate dis­pariţiile ar fi şi în realitate – nu numai în presă – nedublate de reapariţii, o bună parte din populaţia României ar fi prizoniera unui uni­vers paralel. Dar nu astfel de cazuri sunt ţin­ta rândurilor de faţă, ci chiar subiecte de pri­ma pagină. Să ne întrebăm, aşadar, împreună…

Îşi mai aminteşte cineva că în ianuarie 1990 am fost asiguraţi că demnitarii comunişti (o parte dintre ei) sunt judecaţi în procedură de urgenţă pentru reprimarea revoluţiei, dar va urma şi un proces de subminare a economiei naţionale? Dacă implicarea „celor 4“ (Bobu, Postelnicu, Dincă, Manea Mănescu) în revoluţie rămâne discutabilă, deşi au fost condamnaţi pentru asta, rolul jucat în cvasi-distrugerea României – nu numai de către ei, fireşte – era aproape evident. Dar n-a mai venit vorba. Acum, după 20 de ani, sunt speranţe timide pentru măcar o Lege a lustraţiei. Numai să mai aibă pe cine să lustreze… Pe de altă parte, dacă arestarea, respectiv condamnarea unora dintre foştii demnitari comunişti au fost justificate, de ce n-au fost condamnaţi toţi şi de ce au scăpat aşa uşor cei închişi? Dacă n-au fost justificate, cine şi cum răspunde pentru prejudiciile care le-au fost aduse?

Există un bilanţ final al Contului „Libertatea“? Dar pentru numeroasele strângeri de fonduri prin donaţii, mai ales din străinătate – celebrele „ajutoare“?

Ce s-a ales până la urmă de averea (mobilă şi imobilă) a PCR, UTC, UASCR, FDUS? Există un raport complet?

Cui aparţin azi numeroasele case, vile, hoteluri etc. ridicate de PCR pentru activiştii săi, inclusiv şi în special pentru familia Ceauşescu? Există o listă?

Ce mai face proxenetul Piticu’? Senza­ţional reportaj cu camera ascunsă al reporterilor de la Prima TV şi Evenimentul zilei, care au reuşit să cumpere o femeie cu 300 de euro. În urma dezvăluirii, individul a fost arestat şi…!?

Ce mai face Petre Nica, autorul „furtului secolului“, şi unde este partea de bani care nu s-a găsit (opt miliarde de lei vechi)? În octombrie 2007 a fost pus în libertate (ca şi ceilalţi doi inculpaţi), după ce s-a decis rejudecarea procesului prin care fuseseră condamnaţi la câte 14 ani de închisoare. De atunci – tăcere. Cei trei furaseră 88,4 miliarde de lei şi 33.396 de dolari dintr-o autospecială.

Ce s-a ales de scandalul „euro-copiilor“ – 105 adopţii în Italia în timpul moratoriului care interzicea adopţiile internaţionale, o mie în total? În februarie 2004, Traian Băsescu a făcut public un document semnat de Adrian Năstase şi Şerban Mihăilescu, din care reieşea că au insistat chiar unii europarlamentari, inclusiv Romano Prodi. Şi?

Conform unui documentar din 2004 al Evenimentului zilei, în mega-escrocherii s-au pierdut peste 25 de miliarde de euro. Câţi bani s-au recuperat de la marii datornici şi infrac­tori? În paranteză fie spus, nu acordaţi nici o atenţie ştirilor despre amenzile aplicate de nu ştiu cine pentru nu ştiu ce. Sunt aplicate, nu încasate. Statistici de amenzi încasate nu se publică niciodată, din motive de jenă.

În ce stadiu se află contorizarea blocurilor? Cel puţin la asta ştim un răspuns: în Bucureşti s-a terminat de mult. Poanta e că, dacă pe vremea când abia începea operaţiunea, presa ataca frecvent autorităţile locale (nu se face, se face prost, prea încet etc.), nimeni n-a mai scris nimic când s-a terminat.

Cum s-a finalizat scandalul din Ministerul Sănătăţii, unde, din cauza unui secretar de stat şi a unui consilier diplomatic MAE, s-au pierdut, în iulie 2004, 300.000 dolari primiţi de la SUA şi destinaţi… combaterii corupţiei?

În februarie 2005, Institutul de Politici Publice a anunţat că 128 de parlamentari au încălcat legea privind declararea averilor. În ultimul an, astfel de informaţii au curs dinspre Agenţia Naţională de Integritate. Şi?

Cum rămâne cu vaccinarea copiilor împotriva gripei H1N1, programată a începe în februarie? Cum rămâne cu gripa? Dar cu Institutul Cantacuzino, rămas fără autorizaţie?

De altfel, gripa porcină face parte dintr-un şir de cumplite ameninţări planetare, apărute – ca prin farmec – cam la doi ani o dată. În urmă cu câţiva ani, Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţa că o pandemie de gripă aviară este doar o problemă de „când?“, nu de „dacă?“ Dar, după ce s-a vândut ce era de vândut – Flacăra a scris pe îndelete despre asta, în cadrul dosarului Marketing de gripă – subiectul a fost uitat, după ce virusul produsese (dacă produsese) vreo două sute de victime, majoritatea în Vietnam. Spre comparaţie, SIDA a depăşit 30 de milioane de morţi.

Uitate sunt şi Ebola, şi „bacteria ucigaşă“, şi boala vacii nebune (ESB), şi pneumonia atipică (SARS). Nu peste mult timp se va uita şi de cumplita încălzire globală, după ce două mari scandaluri, ClimaGate şi GlacierGate, au dovedit falsificarea datelor, respectiv preluarea unei informaţii neverificate şi amplificarea ei iresponsabilă. Drept care putem răsufla uşuraţi: nu e numai la noi!

Mai recuperăm banii de la Irak (1,7 miliarde de dolari, 2,6 cu penalităţi în decembrie 2004)?

Taguri:

Comentarii

 1. How do i get rid of undefined in blog posts?

 2. Fine article nonetheless I want to notify you that I think there is trouble with your RSS feeds as they seem to not be working for me. Could be just me but I was thinking I would suggest it. Or you could see my site about Costa Rica News

 3. where to buy Premier and Stitched Boston Celtics jerseys ??…

  […]we adivce go to this website to see more about Boston Celtics jerseys and others. […]…

 4. where to buy Premier and Stitched Colorado Avalanche jerseys ??…

  […]we adivce go to this website to see more about Colorado Avalanche jerseys and others. […]…

 5. Links…

  […]Sites of interest we have a link to[…]?…

 6. Sources…

  […]check below, are some totally unrelated websites to ours, however, they are most trustworthy sources that we use[…]?…

 7. Recent Blogroll Additions?…

  […]usually posts some very interesting stuff like this. If you抮e new to this site[…]?…

 8. Yosezd says:

  2011…

  Thank you, I’ve recently been looking for info about this topic for ages and yours is the best I’ve discovered so far. But, what about the conclusion? Are you sure about the source?…

 9. http://www.eRealEstateSanDiego.com...

  Pacific Real Estate Broker serving all of your San Diego county real estate needs. Search Ca homes for sale using our MLS search. Receive email updates of Realtor listings with prices and blog. Whether single-family houses, townhomes, luxury homes, bea…

 10. 2011…

  Thank you, I have just been looking for information about this topic for ages and yours is the greatest I’ve discovered so far. But, what about the conclusion? Are you sure about the source?…

 11. 2011…

  Great write-up, I’m normal visitor of one’s web site, maintain up the excellent operate, and It is going to be a regular visitor for a lengthy time….

Comenteaza