tramadol principio activo buy tramadol tramadol for dogs with cushings

xanax help gastritis buy alprazolam online no prescription xanax air travel

mississippi tramadol controlled substance tramadol 100mg tramadol death overdose

valium od treatment buy valium online valium protracted withdrawal

tramadol for colds tramadol 50 mg flexeril tramadol drug interactions

difference between co codamol and tramadol tramadol 50mg safe to take expired tramadol

tramadol kopen zonder recept tramadol 50mg interactions between tramadol and vicodin

tramadol 5-ht2a tramadol 50mg antidoto para intoxicacion por tramadol

g6pd deficiency tramadol tramadol 50mg tramadol feline dosage

valium diazepam and alcohol order valium online valium buy Hialeah

LIFESTYLE

Clătite picante în tigaie

June 7th, 2012, com Comenteaza

Pasul 1. Faci întâi clătita, amestecând oul cu făina şi desfăcând compoziţia cu apă minerală, până ajunge la consistenţa unei smântâni nu foarte groase.  Faci o singură clătită, mai groasă decât cele obişnuite, folosite pentru desert. După ce e gata, o pui între două farfurii ca să se păstreze caldă şi să devină flexibilă.

Pasul 2. Încălzeşti uleiul de măsline într-o tigaie şi prăjeşti puţin usturoiul şi ardeiul iute tocate fin. După vreo două minute, pui ardeiul verde, ardeiul galben  şi ciupercile tăiate grosier.

Pasul 3. Adaugi apoi carnea  de vită  pe care o desfaci bine, cât să nu rămână granule prea mari. Amesteci bine, continuu, pe foc potrivit, până ce carnea   îşi  schimbă culoarea şi  începe  să se pătrundă.

Pasul 4. Pui o lingură de sos de soia peste toată compoziţia şi amesteci bine, ţinând preparatul  pe foc încă  aproximativ cinci minute. Pui puţin piper măcinat, dar nu mai pui sare pentru că sosul de soia este suficient de sărat.

Pasul 5. Rulezi strâns clătita şi tai rondele pe care apoi le pui în tigaie, peste sosul de carne şi ardei.

Pasul 6. Le smotoceşti bine, cu două spatule, pentru a le trece bine prin restul compoziţiei. Apoi  ţii tigaia de mâner şi continui să amesteci fâşiile de clătită cu restul  ingredientelor, în aer, astfel încât totul să fie cât mai egal distribuit. Nu le mai ţii prea mult pe foc pentru ca aluatul de clătită să nu se îmbibe prea tare cu sos şi nici să nu se înmoaie prea mult.

Pasul 7. Le aşezi într-o farfurie adâncă. Îţi sugerez să le mănânci cât mai calde.

 

INGREDIENTE

● ou – o bucată;

● făină – două linguri;

● apă minerală – 3-4 linguri;

● sare;

● ulei pentru prăjit;

Umplutura:

● carne de vită tocată – 100 g;

● ardei  gras verde  şi galben – câte  o jumătate;

● ardei  iute – câteva rondele subţiri;

● usturoi – un căţel;

● ciuperci – 3-4 bucăţi;

● sos  de soia – o lingură;

● sare;

● piper;

● ulei de măsline – două linguri.

 

Carnea de vită trimite obligatoriu către vin roşu.

Usturoiul şi celelalte condimente sugerează un vin structurat  şi condimentat cu destulă fluiditate pentru un preparat totuşi  lejer. Vinul pe care  l-aş sugera ar fi o Fetească neagră de la Budureasca. E un vin de Dealu Mare, fără mari  pretenţii şi fără intervenţia excesivă a vinificatorului,  dar în care  sunt  puse  foarte bine în evidenţă calităţile naturale ale soiului.

 

reţetă: Viorel Copolovici / www.pranzuldincaserola.ro

recomandare vin: Cosmin Zidurean

Taguri:

Comenteaza