Club Piranha pentru devoratorii cu gusturi
October 14th, 2011, Alice-Claudia Gherman Comenteaza TweetCând vine vorba despre preparatele culinare servite în mijlocul naturii și muzică bună cu toții suntem niște piranha în căutarea unei prăzi cât mai savuroase, la preț convenabil. În Capitală, „Clubul Piranha“ hrănește, la propriu și la figurat, această foame a fiecăruia dintre noi sub privirile unor piranha adevărați (cum altfel?) amplasați într-un acvariu.
text Alice-Claudia Gherman foto Alice-Claudia Gherman și arhiva „Piranha“
Ai putea crede că te afli pe aleile unei grădini japoneze sau ale uneia botanice, dacă te uiţi la cum arată vegetaţia din jur (arţari japonezi, tufe de bambus ş.a.), la foişoarele şi umbrarele presărate ici-colo, la râuleţul artificial care se varsă în heleşteu şi la peştii crap koi din el. Ar putea fi, de asemenea, o minigrădină zoologică fiindcă aici se iţesc de sub arbuşti sau de prin copaci iguane, papagali amazonieni, găini de mătase, fazani şi păuni, răţuşte mandarin, iar dintr-un acvariu peştii piranha. Mesele cu băncuţe de lemn de pe terasă şi saloanele care înconjoară această minunată grădină îţi amintesc că de fapt te afli în Bucureşti, în Regie, la Club Piranha – un restaurant cu terasă generoasă, meniu tradiţional românesc şi internaţional şi preţuri omenoase. Numele Piranha l-au dat, prin concurs, chiar clienţii localului, care, fascinaţi de celebrii prădători adăpostiţi în acvariul clubului, au hotărât că acesta îi va fi numele – Club Piranha.
Dacă exteriorul, fascinant mai ales primăvara, vara şi toamna, constituie principala carte de vizită a localului, fiind cea mai mare terasă verde din Bucureşti (o capacitate de 800 de locuri), interiorul nu este mai puţin interesant. Stilul vintage este cel care caracterizează saloanele restaurantului (cu o capacitate totală de 150 de locuri), din decor fac parte maşini de cusut vechi, ceasuri cu pendulă, samovare din alamă, iar din când în când câte un mic acvariu.
Oamenii vin la Piranha nu doar pentru verdeaţa luxuriantă şi animăluţele din grădină, ci mai ales pentru meniul delicios pe care-l pregăteşte nea Gigi, bucătarul la grătarul pe cărbuni din grădină sau în bucătăria restaurantului. Printre minunile sale culinare se numără batalul la proţap, purceluşul de lapte cu sos à la nea Gigi, grătarul Piranha (pastramă, jumări, cârnaţi ardeleneşti şi mămăliguţă), tochitură românească, dar şi ruladă de pui cu legume mexicane. Preparatele sunt eco, se găteşte cu sare de mare, iar materia primă este adusă de la Baia Mare.
nr. 10 / octombrie 2011 TweetFoișorul elegant din mijlocul grădinii este ideal pentru o cină festivă.
Piranha sunt, alături de ceilalți locatari ai minigrădinii zoologice, atracția principală a clubului.