Concurs: Castiga un Ice-Crusher!
July 11th, 2011, Revista Flacara

[Later Edit] Am efectuat de dimineata extragerea si ne bucuram sa anuntam ca avem 2 castigatoare: ela (comentariul numarul 7) si olteanu irina (comentariul numarul 65). Felicitari si va vom contacta pe email sa aflati cum puteti intra in posesia premiului. Mai multe detalii despre cum am efectuat extragerea gasiti pe http://www.randompicker.com/protocol.aspx?key=1348×65176
Castiga un ice crusher! Raspunde la una dintre intrebarile de mai jos printr-un comentariu pe aceasta pagina pana duminica (16 iulie) si poti fi unul dintre cei doi castigatori desemnati prin tragere la sorti cu ajutorul site-ului randompicker.com.
Intrebarea este una potrivita sezonului si premiului oferit: Care este cel mai mai bun cocktail baut de tine vreodata? Care este motivul pentru care este cel mai bun? Unde l-ai baut? Si in ce loc te transpune un cocktail bun? Sau ce stare de spirit iti confera?
Raspunde la una sau mai multe intrebari.
Toate raspunsurile primite in cele 4 saptamani de concurs intra in jurizarea pentru marele premiu constand in produse electrocasnice in valoare de 550 de lei. Juriul este format din autorii revistei Flacara: George Arion, Corina Anghel, Radu Pocovnicu, Liliana Petrus si Alice Claudia Gherman.
Saptamana asta, veti putea citi raspunsurile unora dintre autorii revistei Flacara la intrebare.
Alice Gherman
Editor – Revista FlacaraCocktail-urile. Amestec din doua sau mai multe ingrediente. Nu ma dau in vant dupa ele. De aia nu pot spune ca-mi place vreunul in mod deosebit. Pur si simplu nu sunt fan cocktail. Totusi, daca e musai sa vorbim despre cocktail-uri, atunci pentru mine, cel mai bun cocktail e Irish Coffe. Nu radeti! In fond tot un fel de cocktail este: un amestec de cafea, whisky, nitel zahar si frisca.Servita fierbinte, ca doar este vorba despre cafea, Irish Coffe imi aminteste de irlandezi si de al lor taram de smarald pe care as vrea sa pasesc si eu cat de curand. Cred ca de asta imi si place… sau o fi din cauza whisky-ului?!
Tweet
Corina Anghel
Director marketing comunicareEra de St Valentine, iar Hard Rock Cafe isi intampina clientele serii cu cate o floare. Aglomeratie, sa nu arunci un ac. Ultima reduta cucerita a fost barul si scaunul din fata lui, exact in dreptul zonei de lucru a cocktail-urilor. Dupa doua mojito ca la mama lor, am descoperit ca, decat alocoolu, ma atragea mai mult menta, multa, parfumata si proaspata, aproape decorativa in bolurile de sub nasul meu. Iar nasul mana se facu, frunzele dispareau treptat din bol, ca salata din gradina ursului. Barmanii nu intelegeau cum se termina asa repede, dar alimentau in continuare. A fost o seara verde-verde si mint-oasa!
Un bun cocktail ma transpune la mare, pe plaja.
Cocktail-ul meu preferat vara aceasta a fost crystal exotic, un amestec de votca, blue curacao, suc de ananas, felii de lamaie si menta proaspata….un deliciu ce poarta numele unui frumos resort din Turcia, zona Antalya(Crystal Admiral). Ne-am simtit extraordinar acolo si chiar ne-am delectat cu tot soiul de cocktail-uri; acum, ori de cate ori savuram un cocktail ne amintim de acele clipe, de marea albastra, de relaxarea totala si de toate rasfaturile ce le-am experimentat….asta inseamna sa-ti incarci bateriile in concediu si sa le mentii incarcate amintindu-ti mereu de ceva anume, ceva foarte placut din vacanta:)
Limoncello Cocktail cu foarte multa gheata pe care l-am savurat in Italia (la malul marii).
Cel mai bun cocktail a fost un “PUNCH DE ANANAS SI GHIMBIR” facut cu urmatoarele ingrediente
jumatate de ananas
3 portocale
1 radacina ghimbir, cojita
frunzulite de menta proaspata
cuburi de gheata
Este delicios si racoritor.
CEL MAI BUN A FOST CU FAMILIA ACASA CU INGETATA SI FRUCTE LA UMBRA SI IN ACASA ERAU CA ACUM 31 GRADE
Cel mai bun cocktail l-am baut in decembrie trecut la restaurantul Tirol(un restaurant cu specific tirolez) de la Hotel International din Sinaia.Era un ger cumplit afara, tocmai ne intorsesem de pe partie unde am dardait putin asa ca dupa ce am savurat un muschi de vita pe piatra incinsa la ei in restaurant, m-am delectat cu un cocktail Coconut Beach.Era facut cu foarte putin rom, fragi si mult suc de cocos si era roz cu alb iar culorile nu se amestecau intre ele.Te ducea cu gandul la bomboane la prima vedere.Pe gerul acela am zburat imediat cu gandul in extrema cealalta: ma si vedeam in Hawaii sorbind-ul int-un hamac chiar dintr-o nuca de cocos.A fost delicios.
Cocktail-ul preferat care mi-a ramas imprimat pe papilele gustative este Cuba Libre.O bautura excelenta destinata momentelor speciale petrecute alaturi de prieteni. Prima mea ,,intalnire” cu acest racoritor cocktail a fost cu ocazia zilei de nastere a celei mai bune prietene.Locatia aleasa a fost o terasa,Pellini, a carei atmosfera ma binedispune de fiecare data!
Efectul special al serii a fost Cuba Libre pe un fond muzical latino.Amestecul delicios de rom,cola si lamaie este de neuitat ! Cocktail-ul imi transmite energie,libertate,spontaneitate.Pot spune,cu sinceritate, ca ma transpune in atmosfera caliente a unei nopti dansante pe plaja!
Cocktailul meu preferat este Long Island Iced Tea, pentru ca, desi are in componenta bauturi foarte tari, amestecul rezultat este unul foarte rafinat si lasa o senzatie placuta. Bineinteles, daca e facut corect, ceea ce, in Romania, se intampla mai rar. 🙂 Prima oara l-am baut in Italia, acum patru ani, apoi, cel mai frecvent l-am baut acasa, facut de mine. De fiecare data, cand iau prima gura din el, ma gandesc la momentul in care am baut prima oara Long Island Iced Tea, pe o terasa linistita din Rapallo.
Cel mai bun coktail baut vreodata..mmm..MOJITO MINT!!!!!!L-am savurat in Hurghada (Egipt), pe terasa hotelului Hilton, dupa un tragic eveniment in familie…moartea mamei mele. M-am lasat greu dusa in acel concediu…delicios acel coktail, menta e preferata mea, o adoooor, maninc orice e cu menta….ceai, ciocolata, lichior. Acolo am ris pentru prima data, m-am descatusat de tot ce era in sufletul meu, m-am simtit asa cum eram eu inainte: sociabila, haioasa, deschisa, ce mai..un Geaman veritabil(sint nascuta pe 23 mai 1974).Acolo, dupa acel tragic eveniment, ne-am pus, eu si sotul meu…pe treaba…si D-zeu ne-a trimis la scurt timp o minune de fetita, Ana-Maria. Toata viata imi voi aminti cu placere savoarea acelui coktail…acel hotel, Hurghada..tot ce-am trait acolo.Am fi revenit cu drag acolo in aceasta vara, insa totusi mi-e teama de zbor pentru micuta noastra. Cu siguranta, la anul vom fi acolo…si negresit voi savura coktail-ul MOJITO MINT. Hurghada, sosim!!!!!!
Călătorie în lumea cocktail-urilor … pentru a suporta mai uşor canicula
Sa combatem, în mod activ, căldura, bând cocktail-uri! Selecţia mea de cocktail-uri, provenind din Brazilia, Cuba sau Mexic, îşi propune să prezinte campionii mondiali ai cocktail-urilor, „greii” băuturii răcoritoare, cei mai eficienţi în reîmprospătare. Aceste „thirst quenching” băuturi se pot sorbi, in serile de vară, pe terasă …, ajutându-ne să rezistăm la temperaturile din ce in ce mai ridicate… Băuturi cu nume frumoase, exotice, tot atâtea invitatii pentru a călători în Brazilia, Mexic, Cuba, dar, şi în Rusia…
Trebuie să spun, că, am eliminat, sistematic, din selecţia prezentată, cocktail-urile prea puternice, prea dulci, care, în opinia mea, nu sunt indicate în anotimpurile călduroase. Ador Ti Punch, dar, sub razele fierbinţi ale soarelui, nu este recomandat, sub nici o formă. Aşa că, am “privilegiat” cocktail-urile diluate, „în parteneriat”, cu lămâie galbenă, verde şi alte „lime(s)”. Mai întâi de toate, din punctul meu de vedere, campionul lumii cocktail-ului, este, indiscutabil, Mojito – de provenienţă directă din Havana, un amestec subtil de rom, apa minerală, suc de lămâie, mentă uşor iute şi angostura (bitter aromat). Bref, este un veritabil concentrat de prospeţime. Susceptibil de a fi degustat, de preferinţă, pe terasele din Piaţa Armelor din vechea Havana, în ritm de Salsa.
Tot pe bază de angostura (bitter aromat), cocktail-ul din şampanie ‚à l’Angostura’ este extrem de simplu de realizat şi are darul de a te răcori, şic şi elegant. Lăsându-mă purtată de imaginaţie, mă văd sărbătorind Ajunul Anului nou, pe o plaja din Bali, cu o cupă din această băutură în mână.
Putem face un mic ocol via Mexic, pentru a degusta câteva feluri de Margarita. Acest cocktail, simplu, pe bază de suc din lămâie, Tequila şi bucăti de gheaţă, zdrobite, ne va surprinde prin prezenţa sării, presărată pe marginea paharului. Contrastul între gustul sărat şi cel de lămâie este genial. Ideal ar fi să ne bucurăm de el, pe o plaja din Cancun…
Să încheiem cu o Samba…Iată Caipirinha, cocktail-ul naţional brazilian, care provoacă un adevărat incendiu în serile de petreceri, datorită deliciosului cachaça (rom de tip Havana), care, în combinaţia unică, realizată cu „lime” şi gheaţă pisată este un regal!! Să închidem ochii şi să pronunţăm de mai multe ori numele acestui cocktail şi vom fi transportaţi direct la Rio, în ritmul tobelor şcolilor de Samba.
Şi dacă răcoarea ne-ar cuceri … dinspre Nord?! Rusia ne oferă vodka sa, pentru a ne ajuta să pregătim cocktail-ul Balalaika. Un amestec simplu, din suc de lămâie, vodka şi Cointreau. De degustat la Paris sau la Moscova …”on a l’embarras du choix!”
Sucul de lămâie permite realizarea unor numeroase amestecuri interesante. Printre acestea, Amaretto – lâmaie. Se stoarce, pur şi simplu, o jumatate de lamaie intr-un pahar de Amaretto. In acelasi stil, mixajul Cointreau-lamaie ne oferă celebrul cocktail Zizi Coincoin!!!
Cocktails…, Exquisite Art of Life!
Cel mai bun cocktail este PINA COLADA…aroma minunata de cocos cu ananas si frisca e dementiala..n-as refuza niciodata o iesire la o pina colada
Cocktail-ul Sex on the Beach il consider cel mai bun cocktail.Contine vodca, lichior de piersici, sirop de grenadine, suc de ananas, piersici si portocale si cuburi de gheatza.Are o culoare foarte frumoasa, un rosu-portocaliu si este delicios.Prima data l-am baut impreuna cu sotia la un restaurant din Mamaia si de atunci beau mereu acelasi cocktail
Cel mai bun cocktail era facut din fructe si menta si l-am baut impreuna cu iubitul meu pe malul marii
cel mai bun coktail l-am baut acum 2 ani de ziua sotului si era cu menta morcovi si portocale
Cel mai bun cocktail este ROSEMARI. Un cocktail foarte interesant cu acel lichior de portocale cu ciocolata de la Mozart, Kahlua (care este un lichior de cafea) si siropul de licii. Imi place foarte mult.
Cocktail Manhattan – Un cocktail clasic, care impune respect. Te face sa te simti barbat cu adevarat. E facut din whiskey de secara (dur), vermut dulce, brandy de cirese. Este tare, aveti grija! 🙂
Coctailul meu preferat este Whiskey Smash.
O lingura de zahar, o lingura de apa, whiskey si frunze de menta. Este un cocktail preferat de catre cei pasionati de gastronomie, asa ca daca iubesti mancarea asta e cocktailul tau de dupa masa. Secretul? Menta digestiva.
coctailul meu preferat este;apa tonica ;felii de lamiie gheata si prigat de visine l-am baut in club maxx in 2005 la concertul lui florin chilian
Green apple este cel mai bun pentru zilele toride de vara.Prima data l-am baut preparat de sotul meu. De fiecare data cand il consum imi da o stare de relaxare…desi nu contine deloc alcool :).
I found your blog website on google and verify a couple of of your early posts. Proceed to maintain up the very good operate. I simply extra up your RSS feed to my MSN Information Reader. Seeking forward to reading extra from you later on!…
Regards for sharing Concurs: Castiga un Ice-Crusher! | Revista flacara with us keep update bro love your article about Concurs: Castiga un Ice-Crusher! | Revista flacara .
Get your online degree!…
Left you a trackback for your readers to help them get an online degree….
Best Links 2011…
Hi there, You’ve done a fantastic job. I’ll certainly digg it and personally suggest to my friends. I am sure they will be benefited from this website….
Best Links 2011…
Saved as a favorite, I really like your blog!…
Best Links 2011…
What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely helpful and it has aided me out loads. I hope to contribute & assist other users like its aided me. Good job….
Blogging About Living Healthy…
[…]To have many skills you can successfully do at a lot of jobs and doing almost no mistakes…[…]…
Best Links 2011…
This blog is definitely rather handy since I’m at the moment creating an internet floral website – although I am only starting out therefore it’s really fairly small, nothing like this site. Can link to a few of the posts here as they are quite. Thanks…
Best Links 2011…
I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a great blog like this one today…..
Best Links 2011…
Hello there, You have done a fantastic job. I will certainly digg it and personally suggest to my friends. I am confident they’ll be benefited from this web site….
Best Links 2011…
I’m not sure where you’re getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for fantastic info I was looking for this information for my mission….
Best Links 2011…
Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a bit, but other than that, this is excellent blog. A fantastic read. I’ll cer…