Cotlete de berbec cu spanac proaspăt
March 11th, 2012, Revista Flacara Comenteaza TweetPasul 1. Pregăteşti marinata. Pentru marinata în care am ţinut cotletele de berbec peste noapte, eu am gândit un amestec parfumat, nu foarte acid, cotletele fiind destul de tinere, cu carne fragedă. Pentru carnea mai matură, mai dură, e bine să alegi ingrediente ceva mai puternice, un vin roşu sec, mai mult suc de lămâie şi aşa mai departe. Poţi să pui: două cepe roşii lungi tăiate bucăţi mai mari, sare de mare, piper măcinat, două foi de dafin, vreo patru linguri de oţet de mere, o jumătate de litru de vin alb, rozmarin uscat, fărâmiţat, o lingură de pudră de scorţişoară, o lingură de zahăr brun, un pumn de mentă proaspătă.
Pasul 2. Grătarul. Încingi foarte bine grătarul înainte de a pune cotletele de berbec la fript. E bine să îndepărtezi de pe fiecare cotlet resturile de marinată, bucăţelele de ierburi proaspete sau de ceapă. Scoţi cotletele pe hârtie absorbantă, pentru a scăpa de cea mai mare parte a grăsimii topite.
Pasul 3. Faci salata de spanac. E bun, e proaspăt, e natural, e în piaţă şi nici scump nu e. Îl amesteci cu puţină sare, ulei de măsline, suc de lămâie şi puţin oţet balsamic.
Ingrediente
● cotlete de berbec – 6-8 bucăţi
● spanac – 400 g
● ceapă roşie – două bucăţi
● sare de mare
● piper măcinat
● dafin – două foi
● vin alb – 500 ml
● oţet de mere – 4 linguri
● rozmarin uscat, fărâmiţat
● pudră de scorţişoară – o lingură
● zahăr brun – o lingură
● mentă proaspătă – un pumn.
Un merlot de Măcin desăvârşeşte orice meniu bazat pe carne de berbec.
Carnea de berbec mă duce cu gândul la un merlot proaspăt, sec şi fructos, de la Curtea Regală din centrul viticol Măcin. Putem zice că, în general, merlotul fiind în acelaşi timp corpolent şi fructos, poate fi asociat uşor cu carnea roşie, dar şi cu verdeţurile.
reţetă Viorel Copolovici www.pranzuldincaserola.ro recomandare vin Cosmin Zidurean
nr. 3 / martie 2012 Tweet