502 Bad Gateway

502 Bad Gateway


nginx
LIFESTYLE

Explorează Insula Soarelui Rhodos!

March 8th, 2011, com 3 comentarii

De la plajele stâncoase de pe coasta de nord-vest, unele neatinse de turişti, la plajele nisipoase din sud, totul stă sub semnul soare­lui. La fel si întinderile cu nisip alb, cum ar fi Tsambika si Prasonissi, sau locurile pentru windsurfing.

Mitul insulei Rhodos spune că, după victoria lui Zeus împotriva Giganţilor, el a decis să împartă Pământul zeilor; singurul zeu care nu a primit nimic a fost Helios, zeul Soarelui. Acesta a fost absent şi nimeni nu şi-a amintit să-l includă în plan. Când s-a întors, Helios şi-a cerut partea, dar Zeus i-a spus că nu poate să facă împărţirea din nou, deoarece nu ar fi de acord ceilalţi. Atunci, Helios i-a cerut lui Zeus să promită ca pământul care se va ridica din mare să fie al lui. O insulă a apărut încet din apele albastre, iar Helios a scăldat tărâmul cu strălucirea lui şi a făcut-o cea mai frumoasă insulă din Marea Egee.

Palatul Marilor Maeştri îţi atrage atenţia cu intrarea sa impunătoare, turnurile şi crene­lurile. Interiorul locaşului sfânt a fost decorat cu nepreţuite comori de către italieni, care au restaurat clădirea în 1940. În timpul zilei, oraşul respiră în ritmul comerţului, iar mai pe seară e vremea poveştilor la fiecare colţişor de stradă, prin cafenele. Cei mai romantici aleg plimbările în portul Mandraki, în zonele Koundourioti şi Eleftherias, sau admiră farul Sf. Nicolae şi cele trei mori de vânt. Zidurile impresionante ale oraşului medieval şi numeroasele clădiri monumentale, Teatrul şi Casa Guvernului, Piaţa Nouă, Palatul Ariepiscopal, care se învecinează cu portul, îi dau un aer grandios.

La 41 kilometri de Rhodos se afla Insula Symi, decupată parcă dintr-o pictură! Mica aşezare se mândreşte cu nu mai puţin de 300 de biserici şi numeroase plaje minunate, deloc aglomerate!

La restaurantul Red poţi servi aperitive gustoase la micul dejun, sau salate delicioase, de la 3,90 euro. La prânz, poţi opta pentru paste, de la 5,50 euro, dar şi pentru diverse combinaţii de mâncăruri greceşti, toate pregătite cu grijă deosebită de către bucătarii greci şi italieni. Sosurile delicioase, friptura suculentă şi deserturile de casă sunt de nota 10. După masă, poţi alege să vizitezi Acvariul, o peşteră subacvatică cu roci poroase şi scoici, unde întâlneşti toate vieţuitoarele din Marea Egee. Apoi, o poţi lua pe urmele lui Iulius Cesar, Cicero şi Pompei în parcul Rodini, un paradis cu leandri, chiparoşi şi arţari.

Seara, distracţia poate continua în clubul Sticky Fingers, unde se dansează pe ritmuri rock and roll, sau în centrul de divertisment Colorado, unde sunt mai multe baruri. Iar dacă v-aţi încins de la atâta dans, puteţi să vă răcoriţi la piscina unde se află şi o corabie de piraţi din clubul Laguna Albastră. La Casino Rhodos, într-o atmosferă desprinsă parcă din Agentul 007, vă puteţi încerca norocul la ruletă sau să asistaţi la concerte.

La trei kilometri vest de oraşul Rhodos se află o staţiune cosmopolită, \n care hoteluri de top au grădini şi piscine uriase. Spre deosebire de coasta de est, la Ixia adie o briză plăcută, preferată mai ales de windsurferii care vin aici deseori pentru a se aventura pe mare. Plajele sunt mai lungi şi mai înguste, cu pietricele, dar foarte cochete, cu şezlongurile şi umbreluţe din stuf sau pânză în nuanţe de galben cu albastru. Sesiunile de răsfăţ la soare pot fi alternate cu înotul în marea turcoaz, cu apă translucidă, de unde zăreşti munţii Turciei.

La doar patru kilometri de Lindos, departe de zarva din Rhodos şi Ixia, se află un loc liniştit, Pefkos. În limba greacă, acest cuvânt în­seamnă pin, pentru că zona din jurul vechiului sat de pescari şi plajele sunt înconjurate de pini falnici. Locuitorii din Pefkos se mândresc că au una dintre cele mai pitoreşti plaje din ţară, dar şi cu spiritul viu al satului. Pretutindeni în aer simţi miresmele plantaţiilor de măslini, porto­calilor, smochinilor, iar pinii fac o răcoare mult- aşteptată. În această staţiune te poţi caza la una dintre viluţele cochete pe care localnicii le-au transformat în case de vacanţă.

Clădirile medievale, moscheile, fântânile tradiţionale, bisericile bizantine şi gotice, cafenelele sunt împrăştiate peste tot în centrul vechi al oraşului Rhodos. Atmosfera tipic grecească, cu restau­rante în aer liber şi trafic zgomotos, îţi face poftă de plimbare.

Oferte turistice

Christian Tour www.christiantour.ro tel. 021.369.98.35 Ixia, Hotel Mareblue Cosmopolitan 4*+ – de la 469 de euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu all inclusive, asistenţă turistică. Tariful include reducerea de 24% aplicată pentru înscrieri şi plata integrală până pe 11 martie. Taxa de aeroport este de 95 de euro/pers.

Cocktail Holidays www.cocktailholidays.ro tel. +021.317.84.55/56/57 Oraş Rhodos, Hotel Lomeniz 3* – de la 284 de euro/pers., transport cu avionul, transfe­ruri, 7 nopţi cazare cu mic dejun, asistenţă turistică. Taxa de aeroport este de 95 de euro/pers.

Taguri:

Comenteaza