order valium Maryland buy valium online purchase diazepam Ohio

get zolpidem Green Bay buy ambien online without prescription side effects ambien next day

what is like xanax over the counter buy xanax memory loss due to xanax

valium pakningsvedlegg diazepam online seroquel and valium

4mg yellow xanax bars alprazolam 0.5mg symptome de sevrage xanax

tramadol online Columbus buy tramadol online tramadol high kick in

can tramadol help arthritis pain buy tramadol main ingredient of tramadol

tramadol hcl solubility in water tramadol no prescription tramadol no prescription online

what is ultram 50 mg tablets used for order tramadol can you take 3 50mg tramadol

can you take ambien for a nap buy ambien can i cut an ambien pill in half

LIFESTYLE

Istria, mon amour

March 8th, 2011, com Un comentariu

În Bucureşti erau doar şase restaurante care ofereau un meniu alcătuit 100% din peşte şi fructe de mare. Al şaptelea este „Istria”. S-a deschis oficial în februarie anul acesta. Asociaţii Cornel Stănia şi Marius Iliev şi-au propus să realizeze un restau­rant pornind de la istoria celui mai vechi oraş atestat pe actualul teritoriu al României – cetatea greacă Histria.

Restaurantul „Istria are un salon imens, cu 120 de locuri şi cu un spaţiu generos între ele. Decorul este creaţia tinerei designer Alina Vâlcu, inspirat din datele şi arta vechii cetăţi Histria, încercând să redea pe pereţii salonului imagini din viaţa grecilor, romanilor şi geţilor care au trăit odată în Histria.

Aşa a început povestea restaurantului Istria, un local cu meniu declarat în stil istrian, mai exact, cu preparate după reţete mediteraneene şi autohtone bazate îndeosebi pe peşte şi fructe de mare. În acest scop, au fost consultaţi circa 20 de bucătari francezi, italieni (pentru partea de preparate mediteraneene) şi români (pentru partea de meniuri tradiţionale specifice Deltei şi Mării Negre). S-a creat astfel o direcţie pentru meniul restaurantului, meniu care, spun pro­prietarii, diferă de tot ceea ce există pe piaţă. „Am dorit să fim originali în tot ceea ce facem. Înainte de a deschide oficial restaurantul am consultat un număr mare de maeştri ai artei culinare care au lucrat asupra gustului şi designului preparatelor timp de şase luni. Adesea, am experimentat pe mine reţetele şi astfel am ajuns la ceea ce vedeţi în meniu”, povesteşte Marius Iliev, asociat al restaurantu­lui Istria. „Avem în lista de preparate atât borş de peşte ca în Deltă, crap pe varză, plachie, saramură cât şi peşte în crustă stil Istria, salată Istria cu buratta de bivoliţă (pe vremea grecilor existau zimbrii, asemănători bivolilor, care pro­duceau laptele necesar acestui tip de brânză), creveţi cu sos iute, sote de scoici cu sos de usturoi şi vin – cel mai bun sote din Bucureşti îl găsiţi aici, este mândria casei”, precizează Marius Iliev. Preparatelor în stil istrian li se alătură lista cu peste 200 de sortimente de vin pentru toate gusturile şi buzunarele: de la 60 de lei la 4.000 de lei/sticla de trei sferturi.

Taguri:

Comentarii

  1. Websites you should visit…

    I really liked your blog, appreciate the great information….

Comenteaza