- Revista Flacara - https://revistaflacara.ro -

Mădălina Uceanu: „Performanţa foloseşte din plin talentele individuale”

Mădălina Uceanu este un profesionist cunoscut în mediul online şi nu numai. Career Advisor este numele sub care firma sa oferă servicii de consiliere şi coaching în carieră, recrutare posturi de management şi training pe subiecte legate de HR.

După lansarea PortalHR, Mădălina a demarat blogul http://careeradvisor.ro [1], cu obiec­tivul de a transmite informaţii legate de managementul carierei într-un limbaj mai accesibil şi de a potenţa dezvoltarea PortalHR.

I De ce se acorda atâta importanţă resur­selor umane? Nu e un moft occidental?

I Vă mai aduceţi aminte cum a decurs primul dumneavoastră interviu?

I Prin activitatea dv. sunteţi mai degrabă legată de profesiile moderne ale oraşu­lui. Cum s-ar face HR în localităţile rurale?

I Care credeţi că este azi procentul românilor care îşi găsesc împlinirea prin muncă, şi cât al celor care muncesc doar pentru a supravieţui?

Impreună cu un alt profesionist în domeniul HR, Andeea Călin, Mădălina Uceanu a fondat şi proiectul www.portalhr.ro [3]care aduce in România informaţii despre cele mai noi tendinţe in practicile de resurse umane pe piaţa internaţională.

 

I Dacă, presupunând prin absurd, aţi rămâne fără job, şi aţi merge la un inter­viu, cum ar decurge acest interviu?

I Mulţi români care au lucrat în corporaţii au o părere proastă despre acestea. Şi, în primul rând, că angaja]ii sunt exploa­taţi. Care e părerea dv?…

I Sunteţi profesor în cadrul MBA Bucharest School of Management. Cu ce se deosebesc absolvenţii acestei şcoli faţă de o facultate obişnuită de studii economice?

I La un moment dat aţi prezentat o carte, Omul în căutarea sensului vieţii, de Victor Frankl. Însă de aceste lucruri, cel puţin dacă mă iau după titlu, se ocupau odată filosofii. În ce sfere ale vieţii mai sunt căutate azi răspunsurile acestei dileme?