LIFESTYLE

Maşinile preferate ale europenilor

July 14th, 2011, com 25 comentarii

Analiza popularităţii de care se bucură anumite automobile în Europa poate oferi informaţii preţioase cumpărătorilor din România.

Datele culese din mai multe surse, printre care Asociaţia Europeană a Producătorilor de Automobile si compania de cercetare JATO arată că vânzările de automobile sunt în creşte­re în Europa, în ciuda scăderii unor pieţe importante (Spania, Italia şi Marea Britanie). Astfel, după un început mai timid, luna mai a oferit o creştere de 7,1% faţă de aprilie, iar în acest moment, anul 2011 este cu doar 0,8% mai slab decât 2010. Explicaţia stă în dispariţia pro­gramelor de stimulare a cumpărării de auto­mobile din mai multe state europene.

În România s-au vândut, în primele 5 luni ale anului, puţin peste 23.000 de automobile, ceea ce este în continuare un declin faţă de anii precedenţi. Până acum se vindeau chiar şi 100.000. Faţă de perioada similară a anului tre­cut, scăderea este de 12%.

Volkswagen Golf are o faimă extraordinară şi poate fi considerat o legendă în lumea auto. Dar vânzările sale nu se bazează doar pe atât. Cumpărătorii europeni îl apreciază şi pentru că păstrează un standard de calitate înalt, are o presă foarte bună şi poate fi uşor configurat cu o multitudine de motoare şi opţionale. În plus, piaţa germană are o pondere foarte importan­tă, iar nemţii ţin la produsele lor.

Pe locul doi, şi detronat de puţină vreme, este Ford Fiesta. Plasat în clasa mică, acest model s-a ridicat peste concurenţă pentru că Ford a ştiut să-i confere dinamismul fratelui mai mare (Ford Focus) fără să piardă din carac­terul simpatic, specific clasei. Cu motoare ce oferă între 60 şi 120 de cai putere şi oferte atât pe benzină cât şi pe motorină, micul Ford este o maşină care satisface cu brio cumpărătorul urban european. Căderea lui de pe poziţia fruntaşă corespunde şi cu scăderea vânzărilor de automobile în Marea Britanie, acolo unde Ford are o bază puternică de fani.

Pe locul trei este fratele mai mic al lui Golf. Polo promite aceleaşi atribute ca şi Golf, dar într-un pachet mai mic şi mai ieftin. Lansarea sa pe piaţă a fost o declaraţie de încredere a Volkswagen. Nici un alt producător auto impor­tant nu ar fi avut încredere să lanseze în clasa mică un automobil cu o imagine atât de serioa­să şi, în opinia unora, atât de masculină. VW a făcut acest pariu şi vânzările nu au dezamăgit.

Ford Fiesta este şi ea pe podium.

Vest-europenii par sa aibă nevoie de mult mai puţin spaţiu decât românii. În viziunea Lor, o maşină compactă este bună de o vacanţă prelungită cu familia dacă îi ataşezi un portbagaj tip cutie.

Următoarele două poziţii sunt ocupate tot de două maşini din clasa mică. Ambele sunt automobile care s-au lansat pe piaţă în gene­raţia actuală încă din 2006, dar au primit câte un face-lift pentru o actualizare de imagine. Opel Corsa şi Renault Clio se vând în continuare foarte bine şi asta înseamnă că şi-au dovedit fiabilitatea, iar cumpărătorii merg la sigur atunci când le achiziţionează. Odată cu împros­pătarea de imagine, atât francezii, cât şi nemţii au oferit şi posibilitatea cumpărătorilor de a se bucura de echipamente opţionale nedisponibi­le la lansarea din 2006.

Şi, dacă până acum este evidentă tendinţa de a cumpăra maşini din clasa mică din raţiuni prac­tice, următoarele două poziţii sunt ocupate de Opel Astra şi Ford Focus. Amândouă sunt maşini din clasa compactă şi amândouă sunt cât se poa­te de noi şi diferite de generaţiile precedente. De aceea, preferinţa pentru ele este dată pe de-o par­te de succesul înaintaşilor, dar şi de elementul de noutate care garantează un automobil la zi cu teh­nica şi bazat pe experienţa unui constructor cu renume.

Pe locurile opt şi zece se clasează alte două maşini mici. Peugeot 207 este la rândul său un veteran care se păstrează în aceeaşi formă exce­lentă încă din 2006. A avut parte doar de un face-lift minor, dar de-a lungul timpului a oferit cumpărătorilor posibilităţi noi de configurare. Cel mai vechi model din top 10 este Fiat Punto care este pe piaţă încă din 2005. Cu un face-lift minor în 2009 şi un interior modificat, a primit şi un nume mai atrăgător, Punto Evo. Maşina a impresionat plăcut încă de la lansare, atunci când motorul său diesel de doar 1,3 litri era o noutate absolută.

Am făcut în mod special o inversare şi am lăsat la urmă locul nouă. Pe această poziţie se clasează VW Passat care intră în top odată cu lansarea unei noi generaţii şi reuşeşte să fie cel mai bine vândut automobil din clasa medie. Maşina nu este nici o revoluţie faţă de modelul anterior şi reuşeşte să păstreze aceleaşi caracte­ristici care i-au adus vânzări de milioane: cali­tate ridicată a materialelor, ţinută de drum echilibrată, motoare performante şi economice şi caracter practic.

Topul vânzărilor reflectă foarte bine gustu­rile vest-europenilor, dar şi experienţa lor şi caracterul practic în alegerea maşinii. De remarcat că majoritatea vânzărilor în clasa mică se face pentru modelul clasic şi nu pentru o variantă modificată tip sedan. Şi, dacă putem face o diferenţă majoră faţă de topul din România, aceasta constă în absenţa uneia din­tre favoritele noastre, Skoda Octavia. Un semn foarte bun pentru lansarea unei noi generaţii.

Taguri:

Comentarii

 1. mutual fund says:

  Regards for sharing MaÅŸinile preferate ale europenilor | Revista flacara with us keep update bro love your article about MaÅŸinile preferate ale europenilor | Revista flacara .

 2. Thanks for sharing MaÅŸinile preferate ale europenilor | Revista flacara with us keep update bro love your article about MaÅŸinile preferate ale europenilor | Revista flacara .

 3. Websites we think you should visit…

  […]although websites we backlink to below are considerably not related to ours, we feel they are actually worth a go through, so have a look[…]……

 4. room buddies says:

  Blogs ou should be reading…

  […]Here is a Great Blog You Might Find Interesting that we Encourage You[…]……

 5. Cool sites…

  […]we came across a cool site that you might enjoy. Take a look if you want[…]……

 6. Related……

  […]just beneath, are numerous totally not related sites to ours, however, they are surely worth going over[…]……

 7. Sources…

  […]check below, are some totally unrelated websites to ours, however, they are most trustworthy sources that we use[…]……

 8. Voodoo says:

  Great website…

  […]we like to honor many other internet sites on the web, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out[…]……

 9. Dekoration says:

  Related……

  […]just beneath, are numerous totally not related sites to ours, however, they are surely worth going over[…]……

 10. Cool sites…

  […]we came across a cool site that you might enjoy. Take a look if you want[…]……

 11. 1234test says:

  How To Change Your Diet…

  […]]Having the right knowledge you can do quality work at at a lot of jobs and doing almost no mistakes.[…]…

 12. Awesome website…

  […]the time to read or visit the content or sites we have linked to below the[…]……

 13. Capture Page says:

  Online Article……

  […]The information mentioned in the article are some of the best available […]……

 14. Recommeneded websites…

  […]Here are some of the sites we recommend for our visitors[…]……

 15. new led watch I finding for informatin in usa and I read your post that so useful for me, thx google I found your site for great info….

  I finding for informatin in usa and I read your post that so useful for me, thx google I found your site for great info….

 16. Comission Secertes Online…

  […]When you have knowledge, skills and experience these are are crucial to make you happy at all things in life.[…]…

 17. Phen375 reviews…

  That is very attention-grabbing, You are a very professional blogger. I have joined your rss feed and stay up for in search of extra of your fantastic post. Also, I have shared your website in my social networks! phen375 reviews…

 18. rdp says:

  alertpay…

  Thanks for making an effort to post of this. This is high quality stuff. Add more! :D…

 19. Additional Resources…

  […] In case you’re looking for more detailed information about this problem, more on today’s subject is available some time ago on […]…

 20. New Ideas On How To Lose Weight…

  It’s a known truth that right skill is very useful when doing work for the first time and even more it if is important to us.[…]…

 21. Websites you should visit…

  I really liked your blog, appreciate the great information….

 22. Recommended websites…

  Amazing blog! Thanks for the great contribution with this post….

 23. astral says:

  Nice job…

  Hi, you used to write magnificent posts, but the last several posts have been kinda boring… I miss your great posts. Past several posts are just a little out of track!…

 24. see page says:

  …related article…

  […]My brother suggested I might like this blog. He was totally right. This post actually made my day. You cann’t imagine just how much time I had spent for this information! Thanks![…]…

 25. Emre Ata says:

  Men’s watches, online watch store, watch prices lists, luxury watches, best online watch store https://www.mensluxurywatches.org

Comenteaza