LIFESTYLE

Răsfăţ cu abur de la Electrolux

March 1st, 2008, com Comenteaza

O scurtă istorie a aburului

Aburul este una dintre resursele folosite încă din Antichitate atât în scop medical cât şi estetic. Puterea lui a devenit importantă, prin inventarea motorului pe bază de aburi. Evident, această tehnologie s-a extins şi aburii au fost utilizaţi în aproape orice domeniu, de la vapoare şi locomotive la cuptoare şi uscătoare de rufe.

Astăzi, gătitul şi îndreptatul cutelor cu ajutorul aburului sunt la modă, creându-se o adevărată tendinţă în jurul acestor produse. Electrolux vă aduce în prim-plan două produse inovative care oferă experienţe unice: uscătorul de rufe Iron Aid şi cuptoarele combi cu abur.


Cu Iron Aid spuneţi adio fierului de călcat

Călcarea rufelor necesită mult timp, presupune îndemânare, atenţie, pe scurt e o activitate destul de stresantă. Utilizatorii chiar evită cumpărarea anumitor articole de îmbrăcăminte deoarece ştiu că se calcă şi se întreţin greu. Pe de altă parte, orice businessman care calătoreşte ştie că metoda cea mai simplă de a îndepărta cutele de la un costum este să-l atârni în baie în timpul duşului de dimineaţă. Care este explicaţia ştiinţifică a acestui fenomen? O combinaţie ideală între temperatură şi umiditate, într-un cuvânt – aburi.

De aceea, Electrolux a lansat uscătorul de rufe cu abur Iron Aid care reduce cutele rufelor şi le netezeşte, ceea ce înseamnă că ele nu mai trebuie călcate şi pot fi purtate imediat după uscare. Iron Aid are cinci programe speciale de abur, şi nu doar netezeşte, dar poate şi împrospăta rufele, scoţând mirosurile neplăcute. Puteţi astfel obţine cinci cămăşi netede sau un costum împrospătat. Nu trebuie decât să introduceţi cămăşile în uscător, să-l porniţi şi să vă relaxaţi. Atenţie, însă! Nu vă relaxaţi prea mult pentru că în 25 de minute sunt gata!

Cuptorul combi cu abur de la Electrolux

Se ştie că mâncarea preparată la abur este foarte sănătoasă, fiind recomandată atât de nutriţionişti cât şi de către medici. Legumele îşi păstrează proprietăţile nutritive, iar carnea poate deveni un adevărat deliciu. Aburul pătrunde mult mai repede în alimente, reducând timpul de gătire la jumătate – faţă de cuptoarele tradiţionale, iar gătitul cu aburi este uşor şi rapid, mai ales când preparăm peşte şi legume.

Orice bucătar profesionist poate de altfel să scrie adevărate opere literare despre beneficiile gătitului la aburi – fiindcă mâncarea iese perfect: moale şi suculentă înăuntru, păstrându-şi intactă textura şi savoarea, fiind crocantă în exterior.

Oricine poate găti acasă ca un bucătar profesionist cu noul cuptor cu abur de la Electrolux EOB98000 X care combină modul de preparare cu abur cu cel tradiţional, astfel încât cu ajutorul aerului cald şi al grătarului se obţine o rumenire plăcută a alimentelor. Mai mult, spre deosebire de cuptoarele tradiţionale, cuptorul cu abur de la Electrolux nu transferă gusturile, de aceea puteţi pregăti simultan o cină, cu antreu (ex. pateuri), fel principal (peşte cu legume) şi desert (tartă). De asemenea, cuptorul este sigur şi uşor de folosit, beneficiind de probe pentru carne, reţete presetate, sisteme de curăţare şi controlul umidităţii.

Taguri:

Comenteaza