502 Bad Gateway

502 Bad Gateway


nginx
LIFESTYLE

Trafalgar Pub – mănânci si bei zdravăn

May 1st, 2007, com 3 comentarii

în 1999, în plin centrul Bucureştiului, la doar trei minute de Piaţa Romană, se deschidea un nou pub. Trafalgar Pub.Patro­nul, Gheorghe Mircea, un împă­timit fan al Liveipool Football Club, a rămas absolut încântat de pub-urile din Marea Britanie, aşa că şi-a deschis unul după modelul englezesc în Capitală. Artistul plastic Valeriu Cara a decorat pereţii pub-ului cu pic­turi reprezentând celebra bă­tălie de la Trafalgar din 1805 şi pe amiralul britanic Horatio Nelson care a ieşit atun­ci învingător al flotei franco-spaniole.

Deşi, după nume, la Trafalgar Pub te-ai aştepta să deguşti pe lângă bere o porţie mare de pudding englezesc sau măcar ceva dintr-un meniu din ţara Majestăţii sale Elizabeta a II-a, în acest local poţi servi un veritabil meniu internaţional sau chiar unul tradiţional românesc. Salate aperitiv, gustări calde şi reci, grătare, ciorbe dar şi deserturi, meniul Trafalgar este foarte variat. Puteţi servi o salată thailandeză, salată de ton flamand cu sos vinegrette, busuioc, roşii, boabe de porumb, ceapă, usturoi etc., o gustare rece Napoleon cu Camembert, Mozzarella, Swizer şi sos Gorgonzola, dar şi specialitatea casei – salata Trafalgar (salată verde, porumb, ou fiert, somon fume şi ţelină prăjită). Nu rataţi muşchiul de vită cu sos de piper verde Pffeffersteak sau tigaia picantă pe lipie ţărănească (muşchi de vacă, muşchi de porc, bacon, ciuperci, piept de pui, cârnăciori, totul pe lipie).

Ciorba de fasole în pâine – dintr-o pâine pe vatra se taie un capac, se scoate o parte din miez şi se pune ciorba de fasole cu verdeaţă tocata mărunt deasupra în interior. Ciorba are consistenţa pentru a nu patrunde rapid pereţii pâinii şi a da pe dinafara.

Pui în ţepuşă-pieptul de pui este trecut prin trei ţepuşe din lemn şi fript pe grătar, se serveşte cu un cartof umplut cu sosul casei.

La Trafalgar Pub trebuie neapărat să încercaţi ciorba de fasole servită în pâine cu ceapă roşie lângă ea ori puiul în ţepuşă cu cartof copt umplut cu sosul casei. Sunt pur şi simplu delicioase! Dincolo de aspectul culinar, Trafalgar Pub are ceva din aerul unui pub englezesc. Ca aranjament, decoraţiuni, dar şi din punct de vedere al băuturilor oferite, ai zice că eşti într-un veritabil pub englezesc. Ba mai mult, Trafalgar e locul ideal de întâlnire al celor care vor să vadă un meci la televizor, cu prietenii. întocmai ca la englezi! Şi, evident, printre clienţii frecvenţi ai pub-ului veţi întâlni mulţi englezi. Mari consumatori de bere la draft. Da, la Trafalgar Pub -cu program de la 11.00 la 1.00 noaptea – veţi găsi întodeauna o bere Guinness, Carlsberg sau Tuborg, cele mai cerute tipuri de bere din local. Nici la capitolul cocteiluri, pub-ul nu e mai prejos.

Cele mai cerute sunt Bloody Mary (vodcă, suc de roşii, sare, piper, sos Worchester şi Tabasco), Long Island Ice Tea (vodcă, tequila, gin, suc de lime, cola, Grand marinerşi rom alb) ori Titanic (bacardi, tequila, Blue Curagao, triple sec, suc de portocale şi whipped cream). Dacă nu preferaţi cocteilurile, atunci poate doriţi un whisky. Cine trece pragul Trafalgar Pub mai des, ştie că are de unde alege! Whisky-uri Chivas Regal, Johnnie Walker Black Label sau Red Label, Glenfiddich, Jack Daniel’s, dar şi sortimente de whisky irlandez, precum Jamesson şi Tullamore, oferta fiind extrem de generoasă. Dintre vinuri se poate servi un Murfatlar, un Cotnari sau un Jidvei. Cu o capacitate totală de 150 de locuri, dintre care 70 în salon şi restul pe terasă, Trafalgar Pub este locul unde vă puteţi întâlni vedeta preferată.

Aici iau masa sau servesc doar un pahar de bere cu prietenii Cristina Ţopescu, Gabriel Cotabiţă, Robert Turcescu, Mihai Dobrovolski sau chiar dr. Andrei de la Antena 1. Terasa mică este acoperită iarna, astfel încât puteţi servi masa sau să beţi o bere, iar vara geamurile se înlătură şi rămâne pregătită pentru sezonul cald. La Trafalgar vin să urmărească meciurile cu asiduitate susţinătorii clubului Dinamo. Pentru ei, terasa mică este vopsită în tradiţionalele culori roşu şi alb. Atunci când sunt meciuri aproape sigur că la Trafalgar nu veţi mai găsi locuri libere la mese.

Taguri:

Comentarii

  1. Firstly, is everybody else finding this Rss and as well , second of all just what exactly can’t My partner and i? I must say i wish to improve audience here as a result can any individual point me to the correct feed?

  2. Phen375 reviews…

    This is really fascinating, You are a very professional blogger. I have joined your feed and stay up for seeking extra of your fantastic post. Additionally, I’ve shared your website in my social networks! phen375 reviews…

  3. Augustin says:

    Sa inteleg ca acest articol a fost comandat si platit de unul din actionarii Trafalgarului nicidecum patronul caci altfel nu stiu cum ar fi ajuns pubul sa fie pus pe aceiasi treapta cu localurile de clasa. A avut si acest pub candva stil si ceva din eleganta engleza dar acum a decazut. Oricum persoana care a facut articolul nu cunoaste povestea Trafalgarului decat din cele spuse de Mircea GHE. ceea ce este departe de adevar. Intodeauna acest actionar si-a atribuit meritele altora si s-a impaunat cu ele.

Comenteaza