taking methadone with tramadol tramadol 50mg tramadol abhängigkeit symptome

soma sondaj generic soma calculo para soma no excel

vua bep soma blog buy soma soma de numero inteiro com raiz

soma de horas cartao ponto discount soma soma lunch restaurants

tramadol dosage for endometriosis tramadol 50mg ventana terapeutica del tramadol

peak plasma level tramadol buy tramadol tramadol 50 mg humans

tramadol length of action tramadol 50mg when does tramadol withdrawal stop

tramadol online West Virginia tramadol health tramadol contraindicaciones y efectos secundarios

soma lemon fanfics soma carisoprodol soma de horas com php

exercício resolvido soma de vetores buy soma soma em curitiba

ZOOM

Adrian Năstase pe patul de lebădă

July 15th, 2012, com Un comentariu

Adrian Năstase a fost, fireşte, nu un om, ci (chiar) evenimentul cel mai important al lunii politice care a trecut. A fost un thriller. Toată lumea s-a  uitat  la el cu sufletul la gură. În faţa telenovelei Năstase, a pălit  până şi dramoleta Victor Ponta-Bruxelles-Traian Băsescu.  În care  premierul Ponta  i-a luat-o înainte  şi i-a tras neve-ul, aşa precum  se  spune între  senatorii şuţilor de  prin  Ferentariul etern & fascinant.

Adrian Năstase a polarizat toată  lumea  în jurul  lui.  S-au  format valuri, adeziuni pro  şi contra  sinucidere. Semn  că personajul Adrian Năstase contează. Unii  au  tunat împotriva lui. Alţii l-au căinat. Au fost şi voci care au vituperat. Liviu Dragnea, de exemplu, i-a luat, în mod constant, apărarea. În timp  ce Şerban Brădişteanu a  făcut  aproape corp  comun cu starea  de  urgenţă a ex-premierului din  epoca baronilor. La fel au făcut  şi ziarele.  Unele  l-au apărat, s-au făcut platoşă/& fantoşă.

Fiul  său,  Andrei Năstase, a anunţat că îşi dedică întreaga viaţă demonstraţiei că tatăl său e nevinovat.

Baronii? Au ridicat din umeri şi au plecat la PDL. Acum, îi putem regăsi pe toţi acolo.

Până  la urmă, Adrian Năstase a ajuns  la secţia  de  urgenţă a penitenciarului. Familia  a venit  la el cu primele ajutoare. Merita  Adrian Năstase să ajungă  acolo?  Greu  de  spus.  Cert este că el a decontat nota de plată  a partidului. Ion  Iliescu,  de  exemplu, merita de  infinit  de mai multe  ori să se afle în aceeaşi situaţie.

De ce nu  a ajuns?   Cineva  l-a păzit,  acolo sus. Şi, dacă  o să ne întrebe cineva  de ce, o să murmurăm numai câteva cuvinte. Ba nu, cifre: 13, 15… Iunie, dacă trebuie să adăugăm şi luni.

Era un plan pregătit de mult timp. Anunţat încă de la înscăunarea lui Victor Ponta  ca premier.  Încă  de  atunci,  se prevedea eliminarea preşedintelui Traian Băsescu din instituţia prezidenţială. Ştiam, încă de la numirea lui Victor Ponta  ca premier, că aceste două tabere  se vor confrunta. Nu ştiam detaliile, deşi, poate, chiar şi ele erau previzibile. „Prezenţa la Bruxelles“ a fost  un  simplu „joc  de  glezne“, aşa,  pentru încălzire.

Liderii  USL au  definitivat, in  linii  ample, planul politic  menit să ducă la suspendarea lui Traian  Băsescu.  Există,  la  acest  parcurs, UN ALGORITM  de  paşi  consumaţi accelerat  – şi care se continuă şi în următoarele zile. Primul pas   este   înlocuirea  Avocatului  Poporului. Pasul doi  cuprinde  modificarea Legii  Curţii Constituţionale  a  României printr-o  Ordonanţă de Urgenţă. Al treilea pas este înlocuirea a doi  judecători de  la Curtea Constituţională. Apoi,  înlocuirea celor  doi  preşedinţi PDL  ai Senatului și Camerei Deputaţilor. Faza  finală este  iniţierea procesului de  suspendare a lui Traian  Băsescu, posibilă din momentul în care Uniunea Social Liberală  controlează Avocatul Poporului, Parlamentul şi Curtea Constituţională  a României. Crin Antonescu a fost deja numit preşedinte al Parlamentului.

Confruntările politice au trecut de faza jocului de glezne. De la o simplă tablă de şah, s-a ajuns la un câmp de bătălie în toată regula. Între victime, Vasile Blaga şi Roberta Anastase.

Roberta  Anastase a fost revocată din  fruntea Camerei Deputaţilor.

Crin  Antonescu a devenit noul  președinte al Senatului prin  revocarea – în forţă – a „buldogului“ Vasile  Blaga.     Cel din  urmă a fost demis din funcţie într-o şedinţă extraordinară a plenului.  Ca   al   doilea    om   în   stat,   Crin Antonescu va  deveni președinte interimar al României dacă  Traian  Băsescu  va fi înlăturat. Vasile Blaga a calificat drept „lovitură de stat“ acţiunea parlamentară. Tot el a anunţat că va depune o  plângere penală pentru încălcarea Regulamentului Senatului.

Din partea PSD, domnul Ilie Sîrbu a spus că motivul pentru demiterea lui Blaga este faptul că Uniunea Social Liberală   deţine majoritatea.

Un  alt  membru PSD,  Valeriu   Zgonea, a declarat că „PDL  poate  să  sesizeze  şi mama Curţii  Constituţionale“. „Mama Curţii Consituţionale“ n-a zis nimic.

Roberta Anastase a declarat, vădit supărată pe cele întâmplate: „S-au  încălcat  toate  procedurile. Avem  colegi la Senat care vor contesta această   hotărâre  şi  sperăm  că  va  exista   o decizie   a  Curţii   Constituţionale  a  României care să aşeze lucrurile în graniţele constituţionale.“

Preşedintele Traian  Băsescu  a ieşit şi el la rampă, cu un mesaj dur.

Scena politică se radicalizează tot mai mult. Şi, dintr-o tablă  de şah, aşa cum  a arătat ceva mai înainte, a ajuns să pară un câmp de bătălie, prin  care  trece  fumul şrapnelelor – şi şuieră gloanţele.

La  închiderea  ediţiei,   deja   se  vorbea despre suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Taguri:

Comentarii

  1. Bojidar says:

    JUSTITIE = ADEVAR. VIII – MORTII = MINUS in ultimii 20 de ani in Romania. 1. Cifra de 18.308.612 alegători înscrişi pe Listele electorale permanente, sustinuta de Ioan Rus, este cifra viilor şi morţilor cu drept de vot, inclusiv Elodia si Pacepa. 2) Cifra de 16.527.971 de alegători are la baza comunicatul, Institutului Naţional de Statistică, că după recensămîntul populaţiei şi locuinţelor din anul 2011, s-a stabilit că populaţia totală a României a fost de 20.254.866 de locuitori, din care 18,4% sînt minori, adică 3.726.895 de persoane. 3) Cifra de 17.842.103 de alegători, a fost precizata în scris, în Hot. C. C. nr. 3/2003, Mon. Of. nr. 758/2003. De atunci, populaţia României a scăzut dramatic, ca urmare a “Sa traiti bine”. Acum, C. C. poate să uite de această cifră şi să raporteze numărul votanţilor la referendumul din 29 iulie 2012 la viii şi morţii comunicaţi de ex-ministrul Rus ca fiind înscrişi pe listele electorale? Cvorumul de prezenţă impus de C. C. basista a condus la încălcarea flagrantă a recomandărilor Comisiei de la Veneţia, anume că „NU se recomandă următoarele: un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare…”. Ce vină au cei aproape 8,5 milioane de alegători care s-au prezentat la referendum şi de ce numărul lor să fie raportat la numărul celor înscrişi în listele false, la care face trimitere ex-ministrul Ioan Rus? Daca Curtea Constitutionala incalca prevederile din Lege, in care se prevede modul cum se intocmesc si actualizeaza “Listele electorale permanente” ar trebui dizolvata de urgenta. Ex-ministru Rus nu este naiv, a facut si face joc dublu. P.S. Multe raspunsuri (dosare santaj) sunt in camera de la Cotroceni sigilata in mod abuziv de Basescu. Doar este domeniul public al statului, iar statul sunt eu (Basescu). “Statul sunt eu” sunt cuvintele lui Ludovic al XIV-lea spuse in Parlamentul francez.

Comenteaza