diazepam drug facts order valium valium dose for pediatric

long term valium addiction diazepam online does niacin flush valium

is it safe to take tramadol with tylenol pm order tramadol drug classification for tramadol

green white yellow xanax generic xanax can you substitute xanax for klonopin

ambien for pediatrics cheap ambien can you mix ambien and sudafed

valium per animali buy valium online valium nerves

get soma Thornton buy soma online without prescription eli soma işçi alımı 2011

zolpidem Mesquite buy ambien online what are the different doses of ambien cr

gg 2 xanax buy xanax xanax drug effects

how long before you can drink after taking xanax xanax drug can i take xanax in first trimester

LIFESTYLE

Clătite picante în tigaie

June 7th, 2012, com Comenteaza

Pasul 1. Faci întâi clătita, amestecând oul cu făina şi desfăcând compoziţia cu apă minerală, până ajunge la consistenţa unei smântâni nu foarte groase.  Faci o singură clătită, mai groasă decât cele obişnuite, folosite pentru desert. După ce e gata, o pui între două farfurii ca să se păstreze caldă şi să devină flexibilă.

Pasul 2. Încălzeşti uleiul de măsline într-o tigaie şi prăjeşti puţin usturoiul şi ardeiul iute tocate fin. După vreo două minute, pui ardeiul verde, ardeiul galben  şi ciupercile tăiate grosier.

Pasul 3. Adaugi apoi carnea  de vită  pe care o desfaci bine, cât să nu rămână granule prea mari. Amesteci bine, continuu, pe foc potrivit, până ce carnea   îşi  schimbă culoarea şi  începe  să se pătrundă.

Pasul 4. Pui o lingură de sos de soia peste toată compoziţia şi amesteci bine, ţinând preparatul  pe foc încă  aproximativ cinci minute. Pui puţin piper măcinat, dar nu mai pui sare pentru că sosul de soia este suficient de sărat.

Pasul 5. Rulezi strâns clătita şi tai rondele pe care apoi le pui în tigaie, peste sosul de carne şi ardei.

Pasul 6. Le smotoceşti bine, cu două spatule, pentru a le trece bine prin restul compoziţiei. Apoi  ţii tigaia de mâner şi continui să amesteci fâşiile de clătită cu restul  ingredientelor, în aer, astfel încât totul să fie cât mai egal distribuit. Nu le mai ţii prea mult pe foc pentru ca aluatul de clătită să nu se îmbibe prea tare cu sos şi nici să nu se înmoaie prea mult.

Pasul 7. Le aşezi într-o farfurie adâncă. Îţi sugerez să le mănânci cât mai calde.

 

INGREDIENTE

● ou – o bucată;

● făină – două linguri;

● apă minerală – 3-4 linguri;

● sare;

● ulei pentru prăjit;

Umplutura:

● carne de vită tocată – 100 g;

● ardei  gras verde  şi galben – câte  o jumătate;

● ardei  iute – câteva rondele subţiri;

● usturoi – un căţel;

● ciuperci – 3-4 bucăţi;

● sos  de soia – o lingură;

● sare;

● piper;

● ulei de măsline – două linguri.

 

Carnea de vită trimite obligatoriu către vin roşu.

Usturoiul şi celelalte condimente sugerează un vin structurat  şi condimentat cu destulă fluiditate pentru un preparat totuşi  lejer. Vinul pe care  l-aş sugera ar fi o Fetească neagră de la Budureasca. E un vin de Dealu Mare, fără mari  pretenţii şi fără intervenţia excesivă a vinificatorului,  dar în care  sunt  puse  foarte bine în evidenţă calităţile naturale ale soiului.

 

reţetă: Viorel Copolovici / www.pranzuldincaserola.ro

recomandare vin: Cosmin Zidurean

Taguri:

Comenteaza