what is the difference between ambien cr and zolpidem er ambien drug fda guidelines for ambien

valium identifier diazepam 5mg taking valium and viagra

taking klonopin and ambien zolpidem no prescription can ambien cause vivid dreams

purchase carisoprodol Riverside buy soma online owner of soma chocolate

risks of ambien during pregnancy ambien 10mg can you take advil cold and sinus with ambien

can you take soma with metoprolol buy soma buy carisoprodol online Louisiana

ambien cr+generic version buy zolpidem punjab grill ambience mall gurgaon phone number

phentermine duromineВ® is known to cause tachycardia buy phentermine fast will lose weight phentermine

severe side effects ambien buy ambien what is the difference between ambien and imovane

tramadol hcl for humans buy tramadol tramadol causing diarrhea

LIFESTYLE

Clătite picante în tigaie

June 7th, 2012, com Comenteaza

Pasul 1. Faci întâi clătita, amestecând oul cu făina şi desfăcând compoziţia cu apă minerală, până ajunge la consistenţa unei smântâni nu foarte groase.  Faci o singură clătită, mai groasă decât cele obişnuite, folosite pentru desert. După ce e gata, o pui între două farfurii ca să se păstreze caldă şi să devină flexibilă.

Pasul 2. Încălzeşti uleiul de măsline într-o tigaie şi prăjeşti puţin usturoiul şi ardeiul iute tocate fin. După vreo două minute, pui ardeiul verde, ardeiul galben  şi ciupercile tăiate grosier.

Pasul 3. Adaugi apoi carnea  de vită  pe care o desfaci bine, cât să nu rămână granule prea mari. Amesteci bine, continuu, pe foc potrivit, până ce carnea   îşi  schimbă culoarea şi  începe  să se pătrundă.

Pasul 4. Pui o lingură de sos de soia peste toată compoziţia şi amesteci bine, ţinând preparatul  pe foc încă  aproximativ cinci minute. Pui puţin piper măcinat, dar nu mai pui sare pentru că sosul de soia este suficient de sărat.

Pasul 5. Rulezi strâns clătita şi tai rondele pe care apoi le pui în tigaie, peste sosul de carne şi ardei.

Pasul 6. Le smotoceşti bine, cu două spatule, pentru a le trece bine prin restul compoziţiei. Apoi  ţii tigaia de mâner şi continui să amesteci fâşiile de clătită cu restul  ingredientelor, în aer, astfel încât totul să fie cât mai egal distribuit. Nu le mai ţii prea mult pe foc pentru ca aluatul de clătită să nu se îmbibe prea tare cu sos şi nici să nu se înmoaie prea mult.

Pasul 7. Le aşezi într-o farfurie adâncă. Îţi sugerez să le mănânci cât mai calde.

 

INGREDIENTE

● ou – o bucată;

● făină – două linguri;

● apă minerală – 3-4 linguri;

● sare;

● ulei pentru prăjit;

Umplutura:

● carne de vită tocată – 100 g;

● ardei  gras verde  şi galben – câte  o jumătate;

● ardei  iute – câteva rondele subţiri;

● usturoi – un căţel;

● ciuperci – 3-4 bucăţi;

● sos  de soia – o lingură;

● sare;

● piper;

● ulei de măsline – două linguri.

 

Carnea de vită trimite obligatoriu către vin roşu.

Usturoiul şi celelalte condimente sugerează un vin structurat  şi condimentat cu destulă fluiditate pentru un preparat totuşi  lejer. Vinul pe care  l-aş sugera ar fi o Fetească neagră de la Budureasca. E un vin de Dealu Mare, fără mari  pretenţii şi fără intervenţia excesivă a vinificatorului,  dar în care  sunt  puse  foarte bine în evidenţă calităţile naturale ale soiului.

 

reţetă: Viorel Copolovici / www.pranzuldincaserola.ro

recomandare vin: Cosmin Zidurean

Taguri:

Comenteaza