who invented zithromax azithromycin 500mg zithromax to treat eczema

zithromax heart conditions buy zithromax chlamydia zithromax didn't work

dosage range for ambien buy ambien online ambien cr valium

alprazolam ou xanax buy xanax buy xanax online Washington

xanax 5 days in a row generic xanax werkingsduur xanax

bringing valium from thailand diazepam online order diazepam Thornton

what do xanax bars make you feel generic xanax xanax bars overdose symptoms

is valium better than hydrocodone buy valium valium vs xanax vs ativan

psychological effects of xanax buy xanax buy xanax online Kansas

valium erkl¤rung diazepam 5mg amitriptyline and valium

LIFESTYLE

Clătite picante în tigaie

June 7th, 2012, com Comenteaza

Pasul 1. Faci întâi clătita, amestecând oul cu făina şi desfăcând compoziţia cu apă minerală, până ajunge la consistenţa unei smântâni nu foarte groase.  Faci o singură clătită, mai groasă decât cele obişnuite, folosite pentru desert. După ce e gata, o pui între două farfurii ca să se păstreze caldă şi să devină flexibilă.

Pasul 2. Încălzeşti uleiul de măsline într-o tigaie şi prăjeşti puţin usturoiul şi ardeiul iute tocate fin. După vreo două minute, pui ardeiul verde, ardeiul galben  şi ciupercile tăiate grosier.

Pasul 3. Adaugi apoi carnea  de vită  pe care o desfaci bine, cât să nu rămână granule prea mari. Amesteci bine, continuu, pe foc potrivit, până ce carnea   îşi  schimbă culoarea şi  începe  să se pătrundă.

Pasul 4. Pui o lingură de sos de soia peste toată compoziţia şi amesteci bine, ţinând preparatul  pe foc încă  aproximativ cinci minute. Pui puţin piper măcinat, dar nu mai pui sare pentru că sosul de soia este suficient de sărat.

Pasul 5. Rulezi strâns clătita şi tai rondele pe care apoi le pui în tigaie, peste sosul de carne şi ardei.

Pasul 6. Le smotoceşti bine, cu două spatule, pentru a le trece bine prin restul compoziţiei. Apoi  ţii tigaia de mâner şi continui să amesteci fâşiile de clătită cu restul  ingredientelor, în aer, astfel încât totul să fie cât mai egal distribuit. Nu le mai ţii prea mult pe foc pentru ca aluatul de clătită să nu se îmbibe prea tare cu sos şi nici să nu se înmoaie prea mult.

Pasul 7. Le aşezi într-o farfurie adâncă. Îţi sugerez să le mănânci cât mai calde.

 

INGREDIENTE

● ou – o bucată;

● făină – două linguri;

● apă minerală – 3-4 linguri;

● sare;

● ulei pentru prăjit;

Umplutura:

● carne de vită tocată – 100 g;

● ardei  gras verde  şi galben – câte  o jumătate;

● ardei  iute – câteva rondele subţiri;

● usturoi – un căţel;

● ciuperci – 3-4 bucăţi;

● sos  de soia – o lingură;

● sare;

● piper;

● ulei de măsline – două linguri.

 

Carnea de vită trimite obligatoriu către vin roşu.

Usturoiul şi celelalte condimente sugerează un vin structurat  şi condimentat cu destulă fluiditate pentru un preparat totuşi  lejer. Vinul pe care  l-aş sugera ar fi o Fetească neagră de la Budureasca. E un vin de Dealu Mare, fără mari  pretenţii şi fără intervenţia excesivă a vinificatorului,  dar în care  sunt  puse  foarte bine în evidenţă calităţile naturale ale soiului.

 

reţetă: Viorel Copolovici / www.pranzuldincaserola.ro

recomandare vin: Cosmin Zidurean

Taguri:

Comenteaza