soma reisemobile bremen buy soma online el soma rodriguez

phenobarbital and ambien cheap ambien online ambien and teeth clenching

tramadol schedule 2 tramadol no prescription what drugs do not mix with tramadol

drug interaction between citalopram and tramadol tramadol 50 mg can you snort tramadol 319

dosage for tramadol 50 mg for dogs tramadol online cod can tramadol hurt unborn baby

can you take tramadol and nurofen plus buy tramadol what happens if you take tramadol when your pregnant

is tramadol legal in thailand tramadol 50mg can tramadol overdose be fatal

tramadol topalgic vidal tramadol 50mg get tramadol Bridgeport

pintér soma soma for sale can soma cause a false positive for thc

10 off soma soma muscle relaxant exemplo de planilha com soma se

LIFESTYLE

Golf pe zăpadă cu mingi portocalii

January 1st, 2008, com Comenteaza

Golful, un sport exclusivist, practicat doar de câţiva connaisseurs boemi. Saint Moritz, cea mai frumoasă şi luxoasă staţiune de schi din Elveţia unde pe pârtii te poţi întâlni cu capete încoronate. Probabil vă gândiţi că o combinaţie dintre cele două este imposibilă. Şi totuşi nu este. Chivas Snow Golf Championship, competiţia de golf pe zăpadă, este un exemplu în acest sens. Evenimemtul s-a bucurat de prezenţa prinţesei Zara Philips care a încheiat un parteneriat cu Chivas Regal. Şi ca să ne mândrim şi noi românii cu ceva, trebuie să spunem că delegaţia română s-a întors cu două trofee în competiţia amatorilor şi un onorabil loc 13 obţinut la profesionişti de Viorel Coman, campionul naţional la golf pe iarbă.

Dacă ne-am obişnuit să vedem competiţii de golf pe iarbă, cea desfăşurată la St. Moritz a fost una diferită, pe zăpadă. Cea de-a 29-a ediţie a Campionatului Chivas Snow Golf s-a desfăşurat în perioada 11-12 ianuarie în cunoscuta staţiune elveţiană, la 1.800 de metri altitudine. Snow Golf se joacă cu nouă găuri, aflate la distanţe de 120-180 de metri, cu 33% mai aproape decât distanţele obişnuite. Campionatul Chivas Snow Golf respectă regulile jocului de golf aprobate de Royal & Ancient Golf Club, la care se adaugă regulile adaptate la condiţiile locale ale acestei competiţii, care au obţinut acordul Federaţiei Elveţiene de Golf. Ediţia din acest an s-a bucurat de participarea a peste 75 de concurenţi reprezentând 12 ţări. Viorel Coman (actualul campion naţional la golf pe iarbă), Petruţ Marinescu, şi Adelin Petrişor au reprezentat România la această inedită competiţie a sezonului rece.

„Prima dată am jucat golf pe zăpadă acum zece ani, în Italia, de atunci am aşteptat cu nerăbdare să repet experienţa. Este primul turneu pe zăpadă la care am participat şi cu siguranţă a fost unul memorabil din cariera mea. A fost un eveniment unic la care am intrat în competiţie alături de oameni extraordinari. Am fost norocos să pot juca alături de Zara Philips. M-am simţit foarte bine şi sper că voi fi invitat şi la anul pentru a-mi apăra titlul“, a declarat, la finalul competiţiei, legenda golfului italian Constantino Rocca, omul care şi-a adjudecat titlul la secţiunea masculină pentru profesionişti. Cu un total de 20 de puncte, Rocca l-a învins la o diferenţă de un punct pe chilianul Christian Leon, câştigătorul trofeului de anul trecut Chivas Snow Golf Championship, desfăşurat în Chile în luna august.

Nepoata reginei Marii Britanii la Chivas Snow Golf

La secţiunea dedicată doamnelor, prezenţa cea mai spectaculoasă a fost, de departe, aceea a Zarei Philips care, în ciuda lipsei de experienţă şi a faptului că se află la prima competiţie de acest gen, a obţinut locul al patrulea în clasamentul final, cu un total de 38 de puncte, la o distanţă de trei puncte de ocupanta locului întâi, reprezentanta Germaniei, Tanja Gartman. Câştigătoare a numeroase premii de echitaţie, Zara Philips este nepoata Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi una dintre cele mai populare personalităţi sportive britanice, fiind votată de publicul englez „Personalitatea Sportivă BBC a anului 2006“.

Prezenţa Zarei Philips la această competiţie este cu atât mai importantă cu cât ea marchează şi debutul unui parteneriat de doi ani încheiat de prinţesă cu Chivas Regal. La încheierea Chivas Snow Golf Championship ea a declarat: „Acesta este primul an în care particip la Chivas Snow Golf şi a fost o experienţă cu adevărat inedită. Să joci golf pe zăpadă este o provocare, la fel ca şi ocazia de a exersa alături de profesionişti precum Lee Slattery şi Constantino Rocca, de la care am învăţat o mulţime de trucuri foarte utile. Chivas Snow Golf este cu adevărat un eveniment unic şi o experienţă în totalitate nouă pentru mine. Partidele de golf şi ospitalitatea organizatorilor au fost extraordinare, iar St. Moritz este o staţiune superbă“. Prinţesa s-a arătat încântată de parteneriatul dintre ea şi Chivas Regal, care va însemna prezenţa sa la evenimentele acestui brand din întreaga lume. „Este ceva spectaculos şi foarte cool. Sunt o novice în ceea ce priveşte golful, dar abia aştept această provocare şi abia aştept să iau lecţii de golf pe zăpadă de la profesionişti. Având în vedere că se apropie Jocurile Olimpice, 2008 este un an important pentru mine, iar cele câteva zile petrecute în St. Moritz reprezintă un început de an bun“.

Românii şi-au arătat talentul pe zăpadă la St. Moritz

Chiar dacă golful nu este tocmai un sport cu tradiţie în România, delegaţia română nu a venit cu mâna goală de la St. Moritz. Petruţ Marinescu (câştigătorul celei de-a patra ediţii a Chivas Office Putting Tournament) şi Adelin Petrişor şi-au adjudecat locurile doi, respectiv trei în competiţia pentru amatori. Campionul naţional la golf pe iarbă Viorel Coman nu s-a aflat pe podium, însă s-a clasat pe un onorabil loc 13 în ierarhia profesioniştilor.

Concursul face parte din seria competiţiilor The Chivas Life Series, o serie de evenimente inedite care se desfăşoară în locuri speciale, cum ar fi Chivas Elephant Polo din Nepal, Thailand & Sri Lanka sau Chivas Ocean din Punta Del Este, Uruguay.


St Moritz, o staţiune montană exclusivistă

St. Moritz este situată în Valea Engadine din Elveţia, fiind considerată cea mai veche staţiune din lume. Limbile oficiale vorbite aici sunt germana şi romanşa. St. Moritz este cunoscută pentru competiţiile sportive organizate aici. În 1928 şi 1948 aici s-au organizat Jocurile Olimpice de iarnă, fiind unul dintre cele trei oraşe care au avut privilegiul de a găzdui o astfel de întrecere de două ori, alături de Innsbruck, Austria, şi Lake Placid, SUA. În fiecare iarnă pe lacul îngheţat din staţiune are loc The White Turf, o competiţie ecvestră la care participă doar sportivi de primă clasă, iar în public pot fi văzute personalităţi din lumea sportului, a afacerilor sau din show-biz. Tot aici au avut loc mai multe ediţii ale Campionatului Mondial de Schi şi de Bob. Pe site-ul oficial al staţiunii www.stmoritz.ch puteţi găsi informaţii în mai multe limbi de circulaţie internaţională despre hotelurile şi obiectivele turistice de aici. Şi ceva inedit: graţie unor camere web puteţi vedea ce se întâmplă în cele mai importante locuri ale staţiunii, dar şi pe pârtii.


Know how to play golf pe zăpadă

Turneul Chivas Snow Golf Championship a fost împărţit în patru categorii acoperind toate nivelurile de performanţă, iar competiţiile s-au desfăşurat în zilele de 11 şi 12 ianuarie. Ca în fiecare an, traseul de nouă găuri a fost pregătit cu câteva zile înainte de concurs şi întreţinut cu mari eforturi din partea organizatorilor. Totuşi, neprevăzutul rămâne un ingredient-cheie al acestei competiţii. Astfel, datorită căderilor de zăpadă excesive din timpul competiţiei, în ultima zi de concurs organizatorii s-au văzut nevoiţi să reducă dimensiunile traseului pentru turneul masculin de profesionişti. Trebuie ştiut că zăpada de pe traseu este bătătorită cu o zi înainte, pentru a fi definite pistele care sunt îngheţate în fiecare noapte cu scopul de a se asigura o alunecare cât mai bună a mingilor. Spre deosebire de gazonul de pe terenul de golf, steagurile rămân în găuri pe toată perioada concursului. De asemenea, jucătorii pot reface fiecare lovitură, iar dacă o minge este pierdută, o minge nouă poate fi pusă în joc, iar jucătorul va fi penalizat cu dreptul la o lovitură. Crosele de golf cu vârful de oţel sunt cele mai bune iarna. Mingile distribuite jucătorilor sunt fluorescente şi de culoare portocalie.

Taguri:

Comenteaza