502 Bad Gateway

502 Bad Gateway


nginx
LIFESTYLE

Golf şi răsfăţ de lux în Belek

May 1st, 2008, com 3 comentarii

După ce anul trecut Turcia a reintrat în graţiile românilor, m-am gândit să fac o trecere în revistă a unei regiuni în plină ascensiune. Vorbim de Belek, locul cu cele mai tari hoteluri de pe coasta mediteraneeană, unde turiştii merg nu atât pentru plajă şi soare, cât pentru spa-uri şi tot felul de tratamente de relaxare şi, da, pentru golf.

Reîntoarcerea la paradisul pierdut

Lumina care vine dinspre nişte mozaicuri de oglindă aşezate destul de complicat îmi bate fix în ochi. Îmi întorc privirea înspre cea mai mare piscină pe care am văzut-o vreodată. Curge direct în mare şi dispare în orizont. Am în faţa mea o tentaţie vizuală, o scenă pe care părinţii umanităţii nu aveau cum să şi-o imagineze… Restaurantele elegante sunt perfect armonizate într-o celebrare a plăcerii pentru ochi şi minte. Clar, această locaţie exclusivistă e pentru hedonişti. Te invită să pătrunzi într-o pădure-enclavă de 100.000 de metri pătraţi, aşezată pe malul Mediteranei de culoare turcoaz, unde găseşti cele mai relaxante tratamente de spa, cea mai fină bucătărie din culturi cât mai diverse, şi, desigur, terenul de golf cu vedere la mare. E vorba de hotelul Adam şi Eva, cel mai sexy loc în care poţi să-ţi petreci vacanţa cu iubirea vieţii tale.

Camera standard? Albă… Relaxantă… Minimalistă… Post-modernistă… O operă de artă în sine, de 64 de metri pătraţi. Covoarele albe şi moi, tavanul cu oglinzi, obiectele de mobilier, baia eliptică din mijlocul camerei, despărţită de restul camerei prin nişte pereţi de sticlă, sunt o declaraţie de design extrem de provocatoare. Îţi inspiră exact ceea ce trebuie într-un astfel de loc: senzualitate şi erotism. Fiecare cameră are propriul balcon de 16 metri pătraţi, unde se găseşte un pat mare şi alb. Pereţii exteriori sunt de sticlă, evident… Simţul tactil, simţul văzului sau cel al auzului, toate sunt seduse de acest Adam&Eve. Camerele au un sistem de iluminat care permite să-ţi alegi propria gamă de culori şi chiar să-ţi orchestrezi propriul show de lumini, în ton cu muzica pe care o asculţi la sistemul soundtrack, în timp ce sorbi un cocktail de la maxi-bar.


Sit-uri, pieţe, restaurante…

Belek e la doi paşi de Antalya. Plajele cu nisip alb, strălucitor sunt vecine cu un amfiteatru mare şi antic, Aspendos, folosit chiar şi în zilele noastre pentru concerte, festivaluri sau diverse alte evenimente. În plus, două dintre cele cinci terenuri de golf găzduiesc campionate profesioniste. Relieful, cu munţii înalţi din spate, e o locaţie idilică, te îndeamnă la un stil de viaţă relaxat. Plajele sunt perfecte pentru bronzat, desigur, dar şi pentru citit cărţile pe care vi le-aţi cumpărat de o mie de ani şi n-aţi mai apucat. Dacă nu ştiţi să jucaţi golf, puteţi să vă înscrieţi la un curs, în plus, toate sporturile acvatice vă stau la dispoziţie, la fel fascinantele sit-uri istorice dimprejur. Amfiteatrul roman de la Aspendos este foarte bine conservat. 15.000 de persoane încap acolo în timpul marilor concerte. Trebuie să aveţi ceva mobilitate şi ambiţie ca să urcaţi până sus. Acustica e impresionantă, la fel panorama. Un alt loc istoric este Perge. Ruine ale unui fost oraş grecesc, cucerit de romani, care încă rezistă, deşi nenumăratele cutremure de peste ani şi-au pus serios amprenta. Băile şi stadionul s-au păstrat destul de bine, ghidul povesteşte frumos, are cunoştinţe vaste şi nu-i plictisitor deloc. Aveţi grijă pe unde călcaţi, sunt enorm de multe şopârle şi cameleoni.

Pieţele din Belek vă vor ademeni cu arome, condimente şi poţiuni magice, sau cu oalele clocotinde în care fierb cel mai frumos mirositoare mâncăruri. Tentaţia e mare, vă stârneşte apetitul, şi vă împinge spre o cină târzie la unul dintre restaurantele tradiţionale. Ei, de voi depinde dacă şi în cât timp ardeţi caloriile depuse. Dansând până dimineaţă, înotând până nu mai puteţi sau… whatever! Mai puteţi încerca o croazieră cu o barcă tradiţională numită gulet. Îmbarcarea se face în Managvat şi se navighează pe un râu care se varsă în mare. Aveţi toată dimineaţa la dispoziţie ca să exploraţi plaja şi să înotaţi în apa cea caldă a mării sau în cea rece a râului. Echipajul pregăteşte chiar pe plajă o masă simplă: barbecue cu salată. Mâncaţi pe barcă, la umbră, stropind bine cu o bere rece şi un vin bunicel. După-amiază, o dansatoare din buric vă oferă un spectacol unde spiritele se încing, după care vă întoarceţi, făcând plajă pe puntea ambarcaţiunii.

Ciprian Enea

Taguri:

Comentarii

  1. Oh really? Wow I didnt know that! Thanks for sharing.

  2. Trackback for a Great Article…

    Left you a trackback for your readers to get more info….

  3. Phen375 reviews…

    That is very attention-grabbing, You’re an excessively professional blogger. I have joined your rss feed and look forward to in quest of more of your great post. Additionally, I have shared your website in my social networks! phen375 reviews…

Comenteaza