laboratorios chemycal's soma venezuela buy soma soma outlet myrtle beach sc

tramadol over the counter buy tramadol online no prescription oxy with tramadol

mixing tramadol and dihydrocodeine tramadol 50 mg how many tramadol 50mg can i take in a day

whats stronger tramadol or vicodin tramadol 50mg how to handle withdrawal from tramadol

how bad is tramadol on your liver tramadol 50mg can you take vyvanse with tramadol

como resolver uma soma de fração soma medication equação segundo grau soma e produto

ultram buy Seattle buy tramadol can you mix lortab with tramadol

tramadol pГҐ pissprov buy tramadol overnight tramadol og ssri

reação adversa tramadol tramadol help migraines get tramadol Costa Mesa

medicina tramadol para que sirve tramadol 50 mg tramadol uso recreativo

LIFESTYLE

LIFESTYLE: INFO

July 14th, 2011, com 2 comentarii

Sănătatea începe în şcoală

Teddy Bear, Micii sanitari, Donează sânge!, Fii erou!, Ia-mă acasă!, O altă viaţă sunt toate numele unor proiecte ale Societăţii Studenţilor în Medicină din Bucureşti SSMB. Proiectele sunt create atât în scopul ajutorării oamenilor cât şi în sprijinul viitorilor medici pentru a se familiariza cu ceea ce se numeşte manage­mentul proiectelor. „Am aflat încă din anul I despre această organizaţie şi proiectele ei. Acum sunt anul III, m-am alăturat SSMB ca voluntar şi am de gând să duc la bun sfârşit un proiect propriu privind informarea popu­laţiei asupra unor măsuri simple de igienă şi de alimentaţie fiindcă am observat că multe ziare şi reviste de masă nu oferă informaţii medicale valoroase populaţiei”, povesteşte Bogdan Creţu – student, viitor medic ortoped.

„SSMB-ul este o organizaţie nonprofit care se bazează pe donaţii şi sponsorizări. Avem 47 de proiecte în derulare şi suntem împărţiţi pe departamente şi divizii de suport ale proiectelor. Pentru fiecare proiect şi divizie există un coordonator. Toţi coordona­torii trec prin training-uri de management, sunt training-uri specializate pentru studenţi, apoi candidează la postul de coordonator şi, după vot, va primi funcţia. Cea mai mare realizare a SSMB, de care suntem mândri, este organizarea simulării admiterii la Facultatea de Medicină Bucureşti din Cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila. Pentru al doilea an consecutiv, asoci­aţia, sprijinită de profesorii facultăţii, a orga­nizat simularea examenului de admitere la care au participat 1.100 de candidaţi”, ne-a explicat Oana Cărămizaru, director de proiecte al SSMB.

(A.G.)

„FamilyClinic – Because we care!”

FamilyClinic, cea mai nouă clinică din zona de nord a Bucureştiului, si-a des­chis oficial porţile, sub sloganul „FamilyClinic – Because we care!” Noua unitate medicală oferă servicii integrate pentru întreaga familie, venind cu o abordare modernă a serviciilor private de sănătate din România.

Cu o suprafaţă de peste 650 mp, des­făşurată pe două niveluri, clinica oferă servicii medicale pentru mai mult de douăzeci de specialităţi, dispune de 11 angajaţi permanent şi peste 50 de medici colaboratori, care acoperă, practic, întrea­ga gamă de servicii medicale de speciali­tate. „Ne dorim să devenim clinica prefe­rată a familiilor care apreciază servicii medicale particularizate pe nevoile fiecă­rui pacient. De aceea, calitatea serviciilor noastre porneşte de la principiul că mari­le idei şi rezultate se realizează prin devotament şi profesionalism şi, mai ales, prin pasiunea pe care echipa este motivată să o aducă proiectului”, susţine Dan Popescu, acţionar FamilyClinic.

Ca strategie de abordare a publicului ţintă, în condiţiile în care piaţa serviciilor medicale s-a extins şi diversificat, în ulti­ma perioadă, FamilyClinic îşi propune, ca obiectiv principal, apropierea de pacient printr-o abordare care să depăşească bariera clasică a relaţiei medic-pacient. Ideea principală a celor trei fondatori, Andrew Prelea, Dan Popescu si Daniela Taropa, este că la medic trebuie să te duci ca la un prieten si el trebuie să te trateze ca atare. De-abia aşteptăm s-o vedem şi pe asta! (L.P.)

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Federaţia Internaţională a Organizaţiilor de Donare de Sânge (FIODS) a început, din 1995, organizarea Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, alegând ziua de 14 iunie în amintirea lui Karl Landsteiner – laureat al Premiului Nobel pentru descoperirea grupelor de sânge şi a RH-ului. În fiecare an, o ţară membră a FIODS este gazdă a acestui eveniment şi-l organizează într-unul dintre marile sale oraşe. Anul trecut gazda a fost Spania şi evenimentul a fost organizat în Barcelona, iar în acest an gazdă va fi Argentina.

În 2000, în România a luat fiinţă Fundaţia Donatorilor Benevoli de Sânge, care face parte din FIODS. Organizaţia marchează an de an Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, promo­vând de fiecare dată principiul donează viaţă, donează sânge şi amintind populaţiei care sunt condiţiile pentru a fi donator de sânge: vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, o greutate de peste 50 kg, hemoglobina 12,5 la femei şi 13,5 la bărbaţi, să nu fi avut hepatită, malarie, ulcer, diabet, TBC, să nu fie în perioada în care urmează un tratament medicamentos. Ce cantitate se donează? 450 ml de sânge. Această cantitate se reface, ca volum, în aproximativ 30 de minute de la donare; din punct de vedere calitativ, sângele se reface în circa şapte-opt zile. Înainte de donare este recomandat ca donatorul să fie odihnit, să mănânce şi să se hidrateze (ceai, lapte, sucuri de fructe etc.), să nu consume grăsimi, alcool, să aibă o stare bună de sănătate, iar după donare se recomandă evitarea eforturilor fizice mari timp de 12 ore.

(A.G.)


Taguri:

Comentarii

  1. uggs on sale says:

    This is a good blog. Keep up all the work. I too love blogging and expressing my opinions. Thanks

  2. Recommended websites…

    Amazing blog! Thanks for the great contribution with this post….

Comenteaza