LIFESTYLE: INFO
July 14th, 2011, Revista Flacara 2 comentarii TweetSănătatea începe în şcoală
Teddy Bear, Micii sanitari, Donează sânge!, Fii erou!, Ia-mă acasă!, O altă viaţă sunt toate numele unor proiecte ale Societăţii Studenţilor în Medicină din Bucureşti – SSMB. Proiectele sunt create atât în scopul ajutorării oamenilor cât şi în sprijinul viitorilor medici pentru a se familiariza cu ceea ce se numeşte managementul proiectelor. „Am aflat încă din anul I despre această organizaţie şi proiectele ei. Acum sunt anul III, m-am alăturat SSMB ca voluntar şi am de gând să duc la bun sfârşit un proiect propriu privind informarea populaţiei asupra unor măsuri simple de igienă şi de alimentaţie fiindcă am observat că multe ziare şi reviste de masă nu oferă informaţii medicale valoroase populaţiei”, povesteşte Bogdan Creţu – student, viitor medic ortoped.
„SSMB-ul este o organizaţie nonprofit care se bazează pe donaţii şi sponsorizări. Avem 47 de proiecte în derulare şi suntem împărţiţi pe departamente şi divizii de suport ale proiectelor. Pentru fiecare proiect şi divizie există un coordonator. Toţi coordonatorii trec prin training-uri de management, sunt training-uri specializate pentru studenţi, apoi candidează la postul de coordonator şi, după vot, va primi funcţia. Cea mai mare realizare a SSMB, de care suntem mândri, este organizarea simulării admiterii la Facultatea de Medicină Bucureşti din Cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila. Pentru al doilea an consecutiv, asociaţia, sprijinită de profesorii facultăţii, a organizat simularea examenului de admitere la care au participat 1.100 de candidaţi”, ne-a explicat Oana Cărămizaru, director de proiecte al SSMB.
(A.G.)
„FamilyClinic – Because we care!”
FamilyClinic, cea mai nouă clinică din zona de nord a Bucureştiului, si-a deschis oficial porţile, sub sloganul „FamilyClinic – Because we care!” Noua unitate medicală oferă servicii integrate pentru întreaga familie, venind cu o abordare modernă a serviciilor private de sănătate din România.
Cu o suprafaţă de peste 650 mp, desfăşurată pe două niveluri, clinica oferă servicii medicale pentru mai mult de douăzeci de specialităţi, dispune de 11 angajaţi permanent şi peste 50 de medici colaboratori, care acoperă, practic, întreaga gamă de servicii medicale de specialitate. „Ne dorim să devenim clinica preferată a familiilor care apreciază servicii medicale particularizate pe nevoile fiecărui pacient. De aceea, calitatea serviciilor noastre porneşte de la principiul că marile idei şi rezultate se realizează prin devotament şi profesionalism şi, mai ales, prin pasiunea pe care echipa este motivată să o aducă proiectului”, susţine Dan Popescu, acţionar FamilyClinic.
Ca strategie de abordare a publicului ţintă, în condiţiile în care piaţa serviciilor medicale s-a extins şi diversificat, în ultima perioadă, FamilyClinic îşi propune, ca obiectiv principal, apropierea de pacient printr-o abordare care să depăşească bariera clasică a relaţiei medic-pacient. Ideea principală a celor trei fondatori, Andrew Prelea, Dan Popescu si Daniela Taropa, este că la medic trebuie să te duci ca la un prieten si el trebuie să te trateze ca atare. De-abia aşteptăm s-o vedem şi pe asta! (L.P.)
Ziua Mondială a Donatorului de Sânge
Federaţia Internaţională a Organizaţiilor de Donare de Sânge (FIODS) a început, din 1995, organizarea Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, alegând ziua de 14 iunie în amintirea lui Karl Landsteiner – laureat al Premiului Nobel pentru descoperirea grupelor de sânge şi a RH-ului. În fiecare an, o ţară membră a FIODS este gazdă a acestui eveniment şi-l organizează într-unul dintre marile sale oraşe. Anul trecut gazda a fost Spania şi evenimentul a fost organizat în Barcelona, iar în acest an gazdă va fi Argentina.
În 2000, în România a luat fiinţă Fundaţia Donatorilor Benevoli de Sânge, care face parte din FIODS. Organizaţia marchează an de an Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, promovând de fiecare dată principiul donează viaţă, donează sânge şi amintind populaţiei care sunt condiţiile pentru a fi donator de sânge: vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, o greutate de peste 50 kg, hemoglobina 12,5 la femei şi 13,5 la bărbaţi, să nu fi avut hepatită, malarie, ulcer, diabet, TBC, să nu fie în perioada în care urmează un tratament medicamentos. Ce cantitate se donează? 450 ml de sânge. Această cantitate se reface, ca volum, în aproximativ 30 de minute de la donare; din punct de vedere calitativ, sângele se reface în circa şapte-opt zile. Înainte de donare este recomandat ca donatorul să fie odihnit, să mănânce şi să se hidrateze (ceai, lapte, sucuri de fructe etc.), să nu consume grăsimi, alcool, să aibă o stare bună de sănătate, iar după donare se recomandă evitarea eforturilor fizice mari timp de 12 ore.
This is a good blog. Keep up all the work. I too love blogging and expressing my opinions. Thanks
Recommended websites…
Amazing blog! Thanks for the great contribution with this post….