502 Bad Gateway

502 Bad Gateway


nginx
LIFESTYLE

Staţiuni vestite în Santorini

July 16th, 2012, com Comenteaza

Staţiunile  Kamari şi Perissa deţin  ingredientele preferate ale vacanţei: plaje unice, spectacole de teatru şi film, precum şi vinuri cu arome de fructe păstrate în crame unde  se desfăşoară expoziţii de artă.

Resortul Kamari  îşi etalează frumuseţea la numai  10  km  de  capitala  Fira  şi  îşi  invită oaspeţii pe faimoasa sa plajă cu nisip negru sau pe vestitul munte Mesa  Vouno,  care  se ridică din   marea  turcoaz.  Priveliştea  este  încântătoare, mai ales noaptea, când Mesa Vouno  este luminat. Pe plajă, vânzătorii de fructe  te îmbie cu struguri şi pepene verde,  iar maseuzele te invită  la relaxare chiar pe şezlongul tău.

Străzile din Kamari se întind leneş de-a lungul  plajei  şi abundă în taverne şi restaurante. Este locul ideal  pentru a bea o băutură tonică sau  a servi  un  prânz sau  o cină  delicioase. Îţi recomandăm să vizitezi  Biserica Panagia Episkopi, vinăria Canava Roussos şi vinăria Art Space, care este şi galerie  de artă.

Panagia Episkopi este  o bisericuţă din  secolul XI, construită în stil bizantin, cu fresce şi icoane care păstrează patina vremii.

Canava Roussos are  o  terasă   acoperită cu flori bougainvillea, unde poţi gusta  vinuri albe şi roşii,  precum şi renumitul vin dulce  Vinsanto, cu buchet de arome  de smochine uscate,  prune şi nuci, caramel şi note de vanilie.  Alege-l pentru desert şi combină-l cu nuci, prăjituri, fructe confiate   şi  bucăţele  de   ciocolată.   Gazdele servesc   şi  un  prânz  apetisant, cu  homari şi brânzeturi  sărate,   care  merg   de  minune  cu vinul  de culoarea lămâii,  cu arome  de piersică, ananas şi pere.

În apropiere de Canava Roussos se află vinăria  Art   Space, care  găzduieşte  atelierele unor artişti locali, de fapt un labirint de peşteri. Unele  dintre lucrările lor  sunt  numai pentru admirat, altele  de  vânzare. Nu  lipseşte  vinul alb  Nykteri,  cu  arome   blânde de  fagure de miere  şi vanilie,  care se potriveşte cu friptura bine rumenită pe grătar şi cu delicioasele sosuri albe.

În vechea  capitală Fira poţi ajunge  cu măgăruşul, pe jos sau cu telefericul. Odată ce ai ajuns  în  vârf,  poţi  spune că ai văzut Grecia. Adevărata Grecie,  antică.   Printre ruinele de piatră se află un impresionant amfiteatru, temple, o sală de gimnastică şi un sanctuar dedicat eroului  grec  din   Războiul troian,  Ahile.   La coborâre, nu uita bisericuţele, cafenelele, magazinele  cu suveniruri. Serile le poţi  petrece la cinematograful Cinekamari, aflat  în  aer  liber, într-o grădină chiar la intrarea în staţiune.

Plaja Kamari (sau Black Beach) este recomandată turiştilor care vin cu familia.

În timp  ce Kamari  este mai degrabă potrivită  pentru  turiştii mai  comozi,   Perissa   este locul ideal pentru tineri. În acest sătuc, arhitectura  e modernă, îndeosebi hotelurile, restaurantele şi tavernele, dar Perissa a păstrat şi construcţiile mai vechi, de valoare, cum  e biserica Timios  Stavros   din  secolul  XIX. Este  o  construcţie impresionantă, cu un turn de unde poţi admira orice colţişor al staţiunii.

La capitolul gastronomie, Perissa  nu se lasă mai prejos faţă de Kamari  şi îţi oferă o aventură foarte… gustoasă; pe malul mării vei descoperi o  gelaterie, unde  îngheţata  proaspătă  este preparată în fiecare dimineaţă, cu fistic, pepene galben  şi piersici. Specialităţi greceşti  găseşti  la Bay Bees Grill. Dacă  îţi  place  pina colada (un cocktail  dulce  care conţine  rom  alb, cremă  de nucă de cocos şi suc de ananas), alege Bob’s Bar, un local în aer liber, cu proprietari libanezi. Poţi petrece după-amiezele la waterpark, unde sunt tobogane pentru toate vârstele, dar şi o zonă de recreere cu baruri şi restaurante.

Drumul spre  vechea  Fira, pornind din Perissa,  este  presărat cu  locuri  sfinte,  printre care  biserica   Panagia Katefiani.   Dacă  vrei  o plimbare pe Marea  Egee, cea mai bună  alegere este  un  taxi  de  apă  pe  care  îl  poţi  lua  din apropierea staţiunii Kamari.

 

Oferte turistice

Christian Tour, www.christiantour.ro,

tel. 021.369.98.35

Kamari, Hotel Argo 3*+ – de la 428 de euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi  cazare cu mic dejun, asistenţă turistică.

 

Best Tourism, www.besttourism.ro, tel. 031.226.33.25

Perissa, Hotel Veggera 4* – de la 694 de euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi  cazare cu mic dejun, asistenţă turistică.

Taguri:

Comenteaza