Vatra Neamului pentru boieri gurmanzi
April 11th, 2011, Alice-Claudia Gherman 41 comentarii TweetPe vremuri, mesele boierilor şi domnitorilor români erau încărcate cu fripturi de porc, afumătură, caş proaspăt şi plăcinte poale în brâu. Vinul curgea în ulcele de lut, era cântec şi voie bună. Restaurantul „Vatra Neamului” reînvie atmosfera acelor timpuri aşa că, ia poftiţi, boieri dumneavoastră, de vă aşezaţi în jilţuri şi degustaţi bucate alese inspirate din reţetele României celei Mari!
Preparatele restaurantului „Vatra Neamului” sunt realizate de o echipă de 12 bucătari. Bucătarul-şef Vasile Lazarev este licenţiat în drept la Moscova şi tot la Moscova a devenit maestru în arta culinară.
Nicolae Avram, ca orice basarabean adevărat, este un împătimit al tradiţiilor moldoveneşti – de la grai şi cântecul popular la bucatele gustoase preparate după reţetele bunicii. În consecinţă, Avram şi-a deschis două restaurante cu specific moldovenesc în Chişinău, numite sugestiv Vatra Neamului. Şi, fiindcă valorile naţionale şi culturale din România şi Republica Moldova au un fundament istoric, lingvistic şi cultural comun, a inaugurat anul trecut un restaurant Vatra Neamului şi în apropiere de Bucureşti, pe DN1. Pe acesta din urmă l-a numit restaurant-muzeu. Muzeu, fiindcă toate cele trei saloane ale sale (câte 200-250 de locuri), mai ales cel de la parter, te introduc în atmosfera ceremonialului ca la divan, când voievodul se aşeza în capul mesei, iar boierii dimprejur degustau vânat cu pene sau blană stropind totul cu vin din belşug. Restaurant, deoarece la Vatra Neamului, bucătăria moldovenească din dreapta şi din stânga Prutului, influenţată de stilul ucrainean şi rusesc de a găti, îşi desfăşoară splendoarea într-un evantai de gusturi, arome şi ingrediente specifice. Sarmale în foi de viţă cu carne, mult orez şi verdeaţă, friptură la cuptor sau la grătar, frăgezită în vin ars, ceapă, roşii şi mirodenii, turte cu mac, mămăligă cu prune, colţunaşi cu carne sau cu brânză, plăcinte cu brânză, carne sau cartofi, tocăniţă moldovenească de pui şi ceapă, prune umplute cu nuci şi frişcă, zeamă de carne de găină cu tăiţei de casă şi borş ucrainean – lista e lungă, conţine peste 100 de preparate – la care se adaugă un şir întreg de vinuri din care nu lipsesc vinurile de Purcari şi Cricova. Voia bună în restaurant este întreţinută de formaţia Vatra Neamului din Chişinău.
nr. 4 / aprilie 2011 Tweet
Best Links 2011…
What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I’ve found It absolutely helpful and it has aided me out loads. I hope to contribute & aid other users like its aided me. Great job….
Best Links 2011…
I do agree with all the ideas you have presented in your post. They are very convincing and will certainly work. Still, the posts are too short for starters. Could you please extend them a little from next time? Thanks for the post….
Best Links 2011…
Hi my friend! I want to say that this post is awesome, nice written and include approximately all important infos. I would like to see more posts like this….
OH HAI…
I do agree with all of the ideas you’ve presented in your post. They are very convincing and will certainly work. Still, the posts are very short for starters. Could you please extend them a bit from next time? Thanks for the post….
OH HAI…
It is really a nice and useful piece of info. I’m glad that you shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing….
http://www.eRealEstateSanDiego.com...
Pacific Real Estate Broker serving all of your San Diego county real estate needs. Search Ca homes for sale using our MLS search. Receive email updates of Realtor listings with prices and blog. Whether single-family houses, townhomes, luxury homes, bea…
2011…
This blog is definitely rather handy since I’m at the moment creating an internet floral website – although I am only starting out therefore it’s really fairly small, nothing like this site. Can link to a few of the posts here as they are quite. Thanks…
2011…
I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further fo…
Recommended websites…
Amazing blog! Thanks for the great contribution with this post….
2011…
This is very interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I have shared your site in my social networks!…
2011…
I’ll immediately grab your rss as I can not find your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Please let me know in order that I could subscribe. Thanks….