xanax abuse research xanax without prescription are propranolol and xanax the same

xanax drug test work buy alprazolam presentacion xanax

can ambien cause dreams buy ambien what does ambien do to the brain

buy diazepam online Chandler buy valium online valium Bakersfield

buy xanax online insurance xanax 2mg xanax xr 6 mg

bijsluiter valium 10mg buy valium online 60 mg of valium a day

difference between temazepam valium buy valium online volume higher than open interest

tramadol es lo mismo que adolonta tramadol 50 mg drug interaction tramadol and lithium

better sleeping pills than ambien buy ambien online purchase ambien Huntington Beach

veterinary drug tramadol cheap tramadol online buy tramadol online Columbia

LIFESTYLE

Istria, mon amour

March 8th, 2011, com Un comentariu

În Bucureşti erau doar şase restaurante care ofereau un meniu alcătuit 100% din peşte şi fructe de mare. Al şaptelea este „Istria”. S-a deschis oficial în februarie anul acesta. Asociaţii Cornel Stănia şi Marius Iliev şi-au propus să realizeze un restau­rant pornind de la istoria celui mai vechi oraş atestat pe actualul teritoriu al României – cetatea greacă Histria.

Restaurantul „Istria are un salon imens, cu 120 de locuri şi cu un spaţiu generos între ele. Decorul este creaţia tinerei designer Alina Vâlcu, inspirat din datele şi arta vechii cetăţi Histria, încercând să redea pe pereţii salonului imagini din viaţa grecilor, romanilor şi geţilor care au trăit odată în Histria.

Aşa a început povestea restaurantului Istria, un local cu meniu declarat în stil istrian, mai exact, cu preparate după reţete mediteraneene şi autohtone bazate îndeosebi pe peşte şi fructe de mare. În acest scop, au fost consultaţi circa 20 de bucătari francezi, italieni (pentru partea de preparate mediteraneene) şi români (pentru partea de meniuri tradiţionale specifice Deltei şi Mării Negre). S-a creat astfel o direcţie pentru meniul restaurantului, meniu care, spun pro­prietarii, diferă de tot ceea ce există pe piaţă. „Am dorit să fim originali în tot ceea ce facem. Înainte de a deschide oficial restaurantul am consultat un număr mare de maeştri ai artei culinare care au lucrat asupra gustului şi designului preparatelor timp de şase luni. Adesea, am experimentat pe mine reţetele şi astfel am ajuns la ceea ce vedeţi în meniu”, povesteşte Marius Iliev, asociat al restaurantu­lui Istria. „Avem în lista de preparate atât borş de peşte ca în Deltă, crap pe varză, plachie, saramură cât şi peşte în crustă stil Istria, salată Istria cu buratta de bivoliţă (pe vremea grecilor existau zimbrii, asemănători bivolilor, care pro­duceau laptele necesar acestui tip de brânză), creveţi cu sos iute, sote de scoici cu sos de usturoi şi vin – cel mai bun sote din Bucureşti îl găsiţi aici, este mândria casei”, precizează Marius Iliev. Preparatelor în stil istrian li se alătură lista cu peste 200 de sortimente de vin pentru toate gusturile şi buzunarele: de la 60 de lei la 4.000 de lei/sticla de trei sferturi.

Taguri:

Comentarii

  1. Websites you should visit…

    I really liked your blog, appreciate the great information….

Comenteaza la rewfarasfvmsdr