ambien Atlanta buy ambien online can you overdose on ambien

ways to get valium buy valium is oxazepam better than valium

can ambien make you tired the next day buy ambien online is there a lethal dose of ambien

xanax with imodium xanax mg can you take xanax on steroids

ambien causes impotence buy ambien online does ambien hurt your liver

does tramadol treat inflammation tramadol 50 mg tramadol online Hollywood

switching from xanax to celexa buy xanax how many days does it take xanax to get out of your system

ambien speech buy ambien online ambien online South Bend

can get high valium valium generic buy diazepam online New Orleans

tramadol and prozac combination tramadol 50mg tramadol use with effexor

LIFESTYLE

Piept de pui şi roşii cu pesto coapte în cuptor

July 16th, 2012, com Comenteaza

Pasul 1. Speli pieptul de pui, îl scurgi şi-l tai pe  lung,   în  două. Speli  roşiile   şi  le  tai  în jumătăţi. Despici ardeiul iute pe lung şi îi scoţi seminţele. Speli frunzele de rucola  şi le laşi să se scurgă bine.

Pasul 2. Pui sosul pesto într-un castron şi-l amesteci cu oţetul şi cu uleiul.

Pasul 3. Aprinzi focul.  Cu  o pensulă de bucătărie ungi cu pesto cele două bucăţi de piept de pui. La fel faci şi cu „emisferele” de roşii, apoi cu ardeiul iute.

Pasul 4. Pui o coală de hârtie de copt pe fundul  unei  tăvi  pentru aragaz nu prea  adânci şi aşezi  puiul, roşiile  şi  ardeiul iute  destul de răsfirate. Pui tava în cuptor la foc puternic zece minute, apoi micşorezi focul şi mai laşi un sfert de oră.

Pasul 5. Când  totul  a fost copt, pieptul de pui pătruns fără a se usca, roşiile  înmuiate cât să rămână întregi, ardeiul moale cât să-l culegi cu linguriţa de pe coajă, purcezi la aşezarea lor pe farfurie.

Pasul 6. Laşi totul să se răcorească cinci minute după ce scoţi tava din cuptor. Tai pieptul de pui în fâşii groase, roşiile în sferturi şi ardeiul iute în fâşii lungi. Pui întâi o parte  din frunzele de rucola pe farfurie, apoi câteva fâşii de pui combinate cu sferturile de roşie. Bucăţelele de ardei iute deasupra. Mai amesteci puţin în restul de pesto  din castron şi-l pui din loc în loc, în farfurie. Amesteci uşor,  ca să nu  distrugi roşiile.

INGREDIENTE

● piept de pui – o bucată întreagă;

● roşii – 4 bucăţi, nu prea mari;

● un ardei iute;

● sos pesto – două linguriţe;

● frunze tinere de rucola – două mâini;

● oţet aromat – două linguri;

● ulei de măsline – două linguri.

 

La această reţetă s-ar cuveni asortat un rosé, proaspăt, fructos, rece, şi mă gândesc la rosé-ul din Domeniile Vânju Mare 2011, care a şi fost confirmat de o medalie de aur, la Rose du Monde de la Cannes. E un asamblaj de Merlot cu puţină Fetească neagră şi o picătură de Pinot noir, care îi dau caracter crocant şi condimentat.

 

reţetă Viorel Copolovici

www.pranzuldincaserola.ro

recomandare vin

Cosmin Zidurean

 

 

● roşii – 4 bucăţi, nu prea mari;

● un ardei iute;

● sos pesto – două linguriţe;

● frunze tinere de rucola – două mâini;

● oţet aromat – două linguri;

● ulei de măsline – două linguri.

Taguri:

Comenteaza